Noutati :

Meditatiile gratuite pentru Bac si Evaluarea Nationala, cu profesori platiti din bani europeni, un esec in Timis!

29 aprilie, 2014 - 02:26 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA Inspectoratul Scolar Judetean Timis este partener, respectiv aplicant, in doua proiecte POSDRU prin care urmau sa se organizeze meditatii gratuite pentru elevi, in vederea sustinerii examenului de Bacalaureat si a Evaluarii Nationale. Atat doar ca proiectele nu sunt inca functionale, iar elevii nu vor mai avea vreme sa beneficieze de pregatirea suplimentara.


„In fiecare unitate de invatamant exista grafice pentru pregatire suplimentara, grafice pe care fiecare profesor le indeplineste, cu avizul conducerii scolii”, sustine Cornel Petroman, inspector scolar general.

Cat despre proiectele cu finantare europeana pentru meditatii suplimentare, birocratia le-a pus frana.

„Sfanta noastra birocratie este de vina, trebuie sa parcurgem etapele obligatorii. Sper sa reusim sa avem cateva actiuni de pregatire suplimentara. Deocamdata trebuie formate grupurile, trebuie sa fie instruiti profesorii pentru anumite metode care pot accelera aceasta pregatire… Nu este totul pus la punct legat de aceste proiecte”, a recunoscut inspectorul general.

Iar pentru ca timpul ramas pana la Evaluarea Nationala si, respectiv, Bacalaureat, se scurteaza pe zi ce trece, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean iau in considerare inclusiv varianta trimiterii unor notificari pentru modificarea datelor din proiecte, astfel incat de ele sa beneficieze macar viitoare generatie de elevi care vor sustine aceste examene.

CITESTE SI Vine Bac-ul: In Timis, imediat dupa Paste, incep meditatiile gratuite pentru elevii claselor a XII-aInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...