Medicul Virgil Musta, de la Timisoara: Visez la o vara frumoasa. Saptamana trecuta am simtit, pentru prima data dupa o lunga perioada de timp, ca a inceput sa scada presiunea si asupra sistemului de sanatate

TIMISOARA. Timisoara a intrat, oficial, in zona verde, incepand de duminica, 9 mai. Momentul a fost marcat si de medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, care a transmis un mesaj, pe grupul City Doctors.

CITESTE SI: La un pas sa poata fi redeschise scolile pentru toti elevii. Este 1,23 la mie rata de infectare cu COVID la Timisoara. Doar 37 de noi cazuri si 2 decese

Specialistul anunta ca, pentru prima data dupa mult timp, spitalul a avut mai multe paturi libere si ca, daca cifrele pandemiei vor evolua la fel, are in vedere redeschiderea unei sectii a spitalului Victor Babes pentru pacientii non-COVID.

Timișoara este în scenariul verde datorită efortului întregii comunități

Dragi membri City Doctors,

Vă scriu acest mesaj pentru a împărtăși cu voi bucuria anunțului că Timișoara este în scenariul verde, rata de infectare scăzând sub 1,5 la mie. Este un moment de bucurie, dar mai ales de speranță pentru revenirea la normalitate.

Fără responsabilitatea și solidaritatea voastră nu s-ar fi putut obține acest rezultat.

Vă mulțumesc că ați înțeles faptul că spitalele sunt doar ultima redută, iar războiul trebuie câștigat în primul rând în afara lor, în comunitate, în special prin respectarea regulilor de protejare individuală și de grup.

Personal, săptămâna trecută am simțit cu adevărat, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, că a început să scadă presiunea și asupra sistemului de sănătate, având în sfârșit mai multe locuri libere pe secție.

Dacă situația continuă să se îmbunătățească, intenționez ca una dintre sectiile Covid-19 de la noi din spitalul Victor Babeș din Timișoara să redevină, după o perioadă lungă, secție de boli infecțioase unde să putem trata din nou și alte afecțiuni.

Cu toată această bucurie, vă rog să rămânem în continuare responsabili și precauți, pentru a consolida realizările din ultimele săptâmâni. Aceasta înseamnă să respectăm în continuare regulile de protecție în vigoare acum și cele de bază (purtarea măștii, evitarea locurilor aglomerate, aerisirea spațiilor închise, spălarea mâinilor) și, foarte important, să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, pentru că acest lucru va conduce de fapt la limitarea masivă a acestei pandemi.

Visez la o vară frumoasă pentru toată lumea, așa cum parcă am uitat că poate exista. Visez la o viață normală, pe care toți cred că ne-o doream de mult, dar a fost o perioadă în care întrezăream tot mai greu luminița de la capătul tunelului. Acum, cred că se vede tot mai clar lumina, mai trebuie doar să ne păstrăm în continuare responsabilitatea și răbdarea, să ducem mai departe ceea ce am câștigat cu greu.

Cred că solidaritatea dovedită de majoritatea dintre voi în acestă perioadă extrem de grea ne poate ajuta să ne recâștigăm încrederea unul în altul, să înțelegem că fiecare poate contribui cu ce poate și știe cel mai bine în domeniul său, să fim toleranți și uniți atunci când trebuie să facem front comun pentru a depăși momente grele.

În continuare, la fel ca până acum, numai împreună vom reuși! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris medicul Virgil Musta pe grupul City Doctors.

CITESTE SI: Sub 1000 de noi cazuri de coronavirus si 63 de decese in ultimele ore in Romania. Tot mai aproape de 1 la mie rata de infectare cu COVID in Timis

Va reamintim, Timisoara a intrat in zona verde incepand din 9 mai, dupa ce rata de infectare a scazut sub 1,5 la mia de locuitori. Duminica, incidenta noilor cazuri a ajuns la 1,23 la Timisoara.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Romania sub 🙁 …
    ai ai ..!
    Ce frumos putea fi

  2. Pai da, babesul redevine spital de infectioase iar de covid se ocupa judeteanul si municipalul. Ce bucurie pe oncohelp si premiere, cele doua spitale capusa din acest oras.

  3. Nu moderati totusi comentariile pe pagina? Macar cunostinte elementare de gramatica sa fie un criteriu pentru aprobarea lor…

  4. Vrei sa spui “cunostintele”? 🙂 Du-te tare…