Noutati :

Medicul Virgil Musta, de la Timisoara: Toti cei care intra in aceste criterii, in definitia de caz, se pot testa de COVID fara sa plateasca

11 august, 2020 - 01:50 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus, dar şi recomandările de prioritizare a testării pentru COVID-19.

CITESTE SI: Creste numarul celor aflati in stare grava la Terapie Intensiva in Timisoara, 39 de noi cazuri de infectie cu COVID si un deces in Timis, in ultimele 24 de ore

INSP prezintă pe larg categoriile de persoane pentru care se recomandă testarea cu prioritate. Totodată, sunt definiți termenii de: caz suspect, caz confirmat, caz direct și deces la un pacient COVID 19.

“ Vorbim de o clarificare binevenită care permite medicului practician, specialistului să stabilească mai exact cine poate fi testat gratuit. Conform noii definiții de caz, în suspiciunea de COVID 19 intra orice persoana care prezintă infecții acute ale căilor respiratorii, care se manifestă prin tuse, febră și dificultate în respirație. Al doilea criteriu este legat de existența unei pneumonii sau bronhopneumonii, cu sau fără pleurezie. Al treilea criteriu este SARI, adica o infecție respiratorie acută severa. Toți cei care intră într-unul dintre aceste criterii, în definiția de caz, se pot testa fară să fie nevoiți să achite vreo taxa. Este important în același timp că s-au prioritizat testările și s-au clarificat anumiți termeni pe care îi folosim, inclusiv în limbajul obișnuit, încă de când a început pandemia”, spune medicul Virgil Musta, de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.

Actualizarea făcută de Institutul Național de Sănătate Publică poate fi consultată AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...