Medicul Alexandru Rafila, posibil premier. Anuntul PSD, dupa rezultatele EXIT POLL la Alegerile Parlamentare

TIMISOARA. Marcel Ciolacu, presedintele interimar al Partidului Social Democrat, a avansat numele unui posibil premier al viitorului Guvern, bazandu-se pe rezultatele EXIT POLL care indica PSD drept castigator al alegerilor parlamentare.

Marcel Ciolacu l-a anuntat ca posibil premier pe medicul Alexandru Rafila, dupa ce a spus ca Ludovic Orban nu mai poate fi prim ministru al Romaniei, dupa acest vot al romanilor.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că PSD are „un ușor avantaj” în urma votului de duminică si se arată convins că în urma numărării voturilor PSD va fi câștigătorul alegerilor parlamentare.

Prof. Dr. Alexandru Rafila este şeful Disciplinei de Microbiologie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti. Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică. A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

Pe lângă activitatea desfăşurată în România, expertiza Prof. dr. Rafila este recunoscută şi în străinătate, fiind expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene. A deţinut funcţia de membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (2014-2017) şi a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizaţii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Solo spune:

    E nemaipomenit! Fiul unui torționar din primii ani ai comunismului o sa conduca Romania. Aschia nu sare departe de topor.