Noutati :

Medicina din Timisoara a depasit granitele Europei. Doctorul Jenel Patrascu, director de curs la Academia Meril din India

19 decembrie, 2019 - 04:42 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
3

TIMISOARA. Unul dintre cei mai cunoscuti specialisti din domeniul ortopediei, medicul Jenel Patrascu de la Spitalul Judetean din Timisoara, a participat, de curand, la un congres organizat de Academia Indiana de Ortopedie, ce s-a desfasurat la Vapi, Gurajad.

In semn de apreciere fata de experienta profesionala, medicul timisorean a fost desemnat directorul Cursului de Protezare de Sold si Genunchi, iar impreuna cu alti doi colegi din Timisoara, medicii Dan Cojocaru si Bogdan Hogea, au sustinut conferinte si au moderat interventii chirurgicale transmise live din centrele de ortopedie din India.

”Am fost impresionat de nivelul ridicat de pregatire al colegilor din India, dar si de faptul ca toate materialele si tehnicile folosite de acestia in interventiile pe care le realizeaza sunt identice cu cele din Statele Unite ale Americii si Germania. Am avut ocazia sa vizitam si o fabrica de productie de endoproteze de sold si genunchi unde la fel, am fost placut impresionati sa constatam modul profesionist de lucru. De asemenea, m-a impresionat faptul ca la inchiderea fiecarui curs, se intona imnul de stat”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Jenel Patrascu, seful Clinicii de Ortopedie II din cadrul Spitalului Judetean Timisoara.

Interventii in premiera la Clinica de Ortopedie II a Spitalului Judetean Timisoara

Numarul de pacienti care ajung la Spitalul Judetean din Timisoara cu afectiuni ortopedice s-a dublat, in 2019, fata de anul anterior, iar patologiile pe care le au sunt si ele tot mai diverse. Astfel, seful Clinicii a realizat, in premiera, noi interventii.

Anul acesta am introdus noi tehnici chirurgicale, intrucat numarul pacientilor de la Ortopedie a crescut extrem de mult anul acesta. Am avut, in premiera pentru Spitalul Judetean, si interventii de protezare a umarului, procedura care pana in prezent nu s-a efectuat in spitalul nostru”, a completat medicul Jenel Patrascu.

Avand in vedere experienta profesionala, academica si manageriala, seful Clinicii Ortopedie II din cadrul Spitalului Judetean este hotarat sa mearga mai departe, iar in luna februarie va candida la functia de rector al Universitatii de Medicina din Timisoara.

”Imi voi depune candidatura pentru functia de rector al Universitatii de Medicina din Timisoara, cu atat mai mult cu cat profesez in cel mai mare spital din vestul tarii. Consider ca Spitalul Judetean ar trebui sa dea functia academica”, a incheiat medicul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Imi place tot mai mult Timișoara. Frățiorul e director la Județean, big brother vrea rector la UMFT. Toată sanatatea in mâinile familiei P. Mi-a plăcut remarca ca Judeteanul ar trebui sa dea funcția academica de rector. Înțeleg din asta ca se crede cel mai bun! La fel ca di frățiorul sau. O fi o genetic, ma gândesc…

  2. De buni ce sunt, o multime de pacienti de la Ortopedia Siptalului din Timisoara trebuie re-operati la Szeghed.
    Chiar si medici care au fost operati la Spitalul Judetean Timisoara au ajuns la Szeghed. Am inteles ca si d-na doctor Dumitrasciuc ar fi fost in situatia asta.

  3. Joc de glezne si pentru fostul director de la judetean, dar si pentru posesorul motocicletei celebre (stim noi cine) – ce mai d-le! judeteanul are potential sa dea un rector. Pe la Academia Medicala mai avem un candidat si pe la IML, nu stam rau!… Pentru ridicarea moralului si pentru luciditate noi il vrem pe prof. Pescariu. 🙂