Noutati :

Medicii timisoreni promit calitate medicala la Clinica de Chirurgie Cranio-Maxilo-Faciala. Ambulatoriul de specialitate se deschide in toamna

20 iunie, 2011 - 11:29 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Consultatii pe aparatura de ultima generatie, fara internare. Din luna septembrie, Ambulatoriul de specialitate al Clinicii de Chirurgie Cranio-Maxilo-Faciala isi deschide portile, reabilitat suta la suta cu bani europeni si din bugetul de stat.

Cabinetele de consultatii sunt aproape gata sa primeasca pacientii, iar medicii vor fi instruiti sa foloseasca intreaga aparatura achizitionata. In prezent, au fost cumparate 7 loturi de echipamente, pentru ca pana in toamna sa mai fie luate inca 8 si sa fie folositi toti banii desemnati acestora.

„La noile unituri dentare, pacientul poate urmari pe un monitor patologia bolii sale. Medici stiu sa foloseasca deja aparatura, dar vor fi instruiti de specialistii de la firmele care ne-au adus-o. O parte din cele vechi le-am dus la casat, iar altele au fost puse pe sectie, la internari. Aici vor fi consultati doar pacientii care nu sunt internati”, explica medicul primar Marius Pricop.

Vor fi in total 6 cabinete renovate si echipate conform ultimelor standarde europene. La Clinica de Chirurgie Cranio-Maxilo-Faciala din Timisoara se interneaza anual peste 3.000 de pacienti, dar numarul celor care vin sa se consulte in ambulatoriu este mult mai mare.

Intreaga lucrare este facuta pe bani europeni, de la bugetul de stat si de la bugetul local, de peste 3,3 milioane, din care 2,6 vin de la Uniunea Europeana. Guvernul da si el aproape 350.000, iar din bugetul local sunt investiti aproape 92.000 de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...