Medicii, profesorii sau militarii, vaccinare obligatorie sau testare COVID saptamanala pe banii lor. Anuntul sefului DSU

Medicii, militarii sau profesorii sunt categoriile profesionale care ar putea fi obligate sa se vaccineze sau sa se testeze saptamanal contra cost. O decizie in acest sens urmeaza sa fie luata in curand.

CITESTE SI: Vom merge la mall, la restaurant sau la nunti cu certificatul COVID, in localitatile cu rata de infectare mare, decat sa inchidem economia. Anuntul lui Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca, daca nu va fi vaccinarea obligatorie in institutiile cu expunere publica, atunci va fi impusa cel putin testarea periodica, explicand ca, daca se imbolnavesc angajatii din institutiile esentiale, nu mai are cine sa lucreze, cine sa trateze pacientii.

Nu e vorba numai de tine, ci ca esti funcționar intr-o structura esentiala. Daca te imbolnavesti si va imbolnaviti intre voi si mergeti acasa, nu mai are cine sa lucreze. Daca nu e vaccinarea obligatorie, trebuie macar sa te testezi periodic. (…) Cine nu vrea sa se vaccineze, cel putin trebuie sa se testeze periodic in institutii cu expunere publica si unde avem personal care nu poate sa plece acasa, sa stea in carantina 14 zile sau sa moara, cum a murit un pompier acum cateva zile de 44 de ani, nevaccinat. Acesti oameni sunt expusi. Daca nu e vaccinare obligatorie, macar testarea”, a afirmat Raed Arafat la Antena 3.

Seful DSU a mai precizat ca, daca personalul medical se imbolnaveste, nu va avea cine sa trateze pacientii.

Cert este ca trebuie sau vaccinare obligatorie si in cel mai rau caz testarea obligatorie cel putin o data pe saptamana. Una din acestea două trebuie sa fie. (…) Statul iti ofera vaccinul gratuit, ai acces la el deja de cateva luni, poti sa te duci oriunde sa te vaccinezi. Daca ai ales să nu o faci, atunci te testezi”, a declarat seful DSU, Raed Arafat si la Digi 24.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Paul spune:

  Abia astept ca autoritatile sa isi faca treaba si sa va aresteze dragi politicieni:

  Potrivit strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, aprobată prin Hotărârea de Guvern numărul 103/2020, în România vaccinarea este voluntară (neobligatorie) și gratuită. Referitor la aspectele prezentate în postarea dumneavoastră legate de obligarea angajaților de către angajatori etc de a efectua vaccinul, menționăm faptul că, potrivit dispozițiilor Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii – accesul la locul de muncă persoanei încadrate nu poate fi condiționat de vaccinarea împotriva Sars-Cov-2, persoana angajată are dreptul la egalitate de șanse și de tratament (art. 33 – lit. d), în cadrul relațiilor de muncă functioneaza principiul egalității de tratament față de toți salariații și angajatorii etc (art. 5 – alin. (1) ), iar angajatorul , etc are dreptul să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat doar sub rezerva legalității lor (art.40 – lit. c)). Așadar, niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator etc să se vaccineze împotriva Covid-19, vaccinarea este un act medical preventiv bazat pe consimțământul persoanei, iar impunerea vaccinării împotriva Covid-19 de către angajator etc se incadreaza în afara cadrului legal”.

  • Blitz spune:

   1. Personalul din industria alimentară trebuie să fie sănătos + cu analizele la zi => să nu fie purtători de boli contagioase + „bolile mâinilor murdare” => Această condiționare NU este dicriminare. Nu poți lăsa un bucătar să-și bage mâinile murdare în mâncare sau un ospătar cu hepatită să-și aducă mâncarea la masă la fel cum nu poți lăsa un chirurg să opereze cu bisturiul nesterilizat și fără mască pe față. Etc.

   2. Practicarea anumitor profesii sunt condiționate de trecerea testelor psiho sau de îndeplinirea unor anumitor cerințe fgizice, mentale sau morale => Nu e discriminare.

   3. Nevaccinații asimptomatici sau cu simptome ușoare poartă în ei virusul activ 2 săptămâni spre deosebire de un vaccinat care îl poartă doar câteva zile => Nevaccinații îmbolnăvesc mult mai mulți oameni + se cheltuie cu ei în ATI zeci de mii de euro/ignorantul nevaccinat + sufocă sistemul medical + afectează economia + etc. pe când un vaccin de 16 euro elimină toate aceste suprasolicitiări + riscuri + simplifică eficient problermele.

   Etc. Ce-i atât de greu de înțeles? Cine dforește să-și schimbe sexul, religia, partenerul, partidul, etc. e liber să o facă fiindcă NU afectează sănătatea publică, în schimb nevaccinații infectează mult mai mulți oameni decât vaccinații, întrețin pandemia + mutația virusului, provoacă cheltuieli uriașe în ATI + sufocă sistemului de sănătate, etc.

  • Ghe spune:

   Nu înțăleg cui explici tu paragrafele legilor menționate,celor care le-au facut?Pai mîine ăstia dau o lege care abroga aceste paragrafe,sau legiși o pun pe cea cu vaccinarea in discuție

 2. Ghiță spune:

  După cum cunosc cei din justiție începând de la polițai, procuror și judecător așteaptă momentul în care vor putea îi ardă pe cei care manuiesc fonduri și date covid medici și asistente plus laboratoarele care declara în fals nr de infectați