Medicii iau taurul de coarne la Timisoara! Nu mai vor sa stea la mana altora. Ce au pus la cale in aceste zile?

TIMISOARA. Ce, noi nu suntem in stare? Nu mai vrem sa stam la mana autoritatilor, pentru ca si noi putem sa facem rost de bani pe puterile noastre.

Medicii timisoreni se mobilizeaza si se apuca de scris proiecte pe fonduri europene. Totul, in cadrul unui curs organizat de reprezentantii Spitalului Municipal din Timisoara, care vor sa isi invete colegii cum sa obtina fonduri pentru modernizarea si dotarea unitatilor medicale din oras.

„Noi organizam saptamana viitoare un curs de expert fonduri structurale, care se va desfasura o saptamana, la care avem deja 28 de inscrisi. Sunt medici si personal de la spital care lucreaza pe fonduri europene de la noi, de la Spitalul de Copii, de la Directia de Sanatate si de la Judetean. Am invitat toate spitalele din Timisoara sa vina si sa invete sa scrie proiecte, pentru ca altfel e greu. Vreau sa creez un departament care sa se ocupe de acest sector in cadrul Spitalului Municipal”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara.

In total, 10 angajati de la achizitii si administratie din cadrul spitalelor Municipal si Turcanu vor beneficia de aceste cursuri in mod gratuit, iar medicii care doresc sa invete cum sa atraga bani europeni vor scoate din buzunare 1000 de lei, pentru a plati contravaloarea cursului.

In functie de necesitati, expertii in atragerea de fonduri europene vor putea depune mai multe proiecte, odata ce va fi lansat un nou apel de proiecte, pe programul Romania-Serbia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. si D N A -ul cand va veni sa spuna ca nu era voie sa iei bani?

  2. Foarte bine,in toate localitatile de frontiera ,incepand din Seghed,in Ungaria, sunt spitale de specialitate regionale facute pe bani europeni.Bravo lor,insa aceleasi spitale regionale se pot face si la noi daca se cunoaste accesarea de fonduri europene.

  3. diverse comentarii , vorbesc despre o mafie in domeniu. ce sa inteleg ? trebuie sa cunosti filiera ???

  4. OK. Dar de medicina cine se va ocupa? Inginerii sau economistii? Pe cand un curs de oftalmologie pentru economisti? 🙂