Noutati :

Medicii fac noi minuni. Interventii salvatoare la Institutul de Boli Cardiovasculare. Cat de aproape suntem de reluarea transplantului de inima, la Timisoara

14 decembrie, 2018 - 01:38 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Anul 2018 se termina in forta, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara.

CITESTE SI: ‘Cancerul nu inseamna moarte’, chiar daca unele tratamente costa si 10.000 de euro pe luna. Care e cea mai raspandita forma a bolii in Timis 

In ultima saptamana, specialistii spitalului au efectuat trei proceduri apartte: doua stent grafturi aortice si o valva aortica percutana TAVI.

Echipa de medici interventionisti formata din Conf dr Cristian Mornos, Dr Daniel Brie, chirurgi cardiovasculari, Prof Dr Marian Gaspar, Dr Daniel Nica, Dr Horea Feier, Dr Lucian Falnita, Dr Ciprian Dima, anestezisti, Dr Horia Cioloca, Dr Madalin Munteanu, Cardiologi echo, Dr Ani Mornos, sub coordonarea de expert a Prof dr Markus Linz, pentru TAVI si Prof. Dr. Rolf Dammrau pentru stent grafturi au operat cazuri complexe cu disectie de aorta tip B, ruptura de aorta posttraumatica si o valva percutana TAVI, la o pacienta de 80 de ani. Toate acestea la o activitate cardio-chirurgicala electiva cu peste 700 de operatii pe cord deschis.

„Se face reabilitarea Blocului Operator vechi, cu montarea unui Sistem de Clima Laminara nou si reamenajarea spatiului chirurgical. Sunt perspective de finantare prin Programele transfrontaliere care sa ne permita in anul 2019, amenajarea Statiei Centrale de Sterlizare si dotarea corespunzatoare a Blocului operator cel nou, cu aparatura si echipamente corespunzatoare. Daca reusim sa extindem cele 4 sali de operatie, atunci ne putem gandi la reactivarea Programului de Transplant Cardiac la Timisoara si organizarea unui Departament de Chirurgie Cardiaca Pediatrica”, transmite medicul Marian Gaspar, seful sectiei de Chirurgie Cardiaca din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara.

Conducerea Institutului asigura tot sprijinul logistic si administrativ necesar, in speranta de a asigura un tratament cat mai modern si performant pacientilor cu afectiuni cardiovasculare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...