Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara, specializati in strainatate cu ajutorul Clubului Rotary. Vor face mai multe operatii pe cord la copii

TIMISOARA. Clubul Rotary Timisoara demareaza o campanie de strangere de fonduri pentru pregatirea, in strainatate, a personalului medical de specialitate al Institutului de Boli Cardiovasculare (IBC) Timisoara, astfel incat, atat calitatea operatiilor, dar si numarul de interventii pe cord la copiii cu malformaţii sa creasca insemnat, de anul viitor

Toate acestea sunt cuprinse intr-un protocol de colaborare semnat de Clubul Rotary Timisoara cu Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara.

„Parteneriatul de colaborare dintre Clubul Rotary Timisoara si Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara prevede susţinerea pe termen lung, din partea Clubului Rotary Timisoara a activitaţilor Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculara Pediatrica din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara, astfel incat activitatea chirurgicala si intervenţionala sa evolueze in sensul efectuarii de operaţii cardiace la copii cu malformaţii cardiace atat urgente cat si operaţii cu un grad de dificultate mai mare”, au transmis managerul Institutului de Boli Cardiovasculare, prof. Constantin Luca si presedintele Clubului Rotary Timisoara, Daniel Marcu.

In mod concret, Clubul Rotay Timisoara va susţine in primul rand formarea profesionala a medicilor specialisti si a personalului mediu in ţari precum: Germania, Italia, Ungaria, Austria, dar si cresterea numarului de operatii la copii, punand accent deosebit pe calitatea inverventiilor chirurgicale.

Primul eveniment caritabil va fi premiera absoluta a operetei „Grüsst mein Banat” („Saluta Banatul meu”) organizata in data de 28 octombrie, de catre Clubul Rotary Timisoara, in Sala Mare a Teatrului National Timisoara, pentru strangere de fonduri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.