Noutati :

Medicii de la Dermatologie au ras in hohote de directorul Spitalului Municipal Timisoara cand le-a spus motivele pentru care se muta clinica din centru in Complex. Primarul Nicolae Robu: Sa le fie rusine!

17 aprilie, 2013 - 12:41 PM
Autor: Catalin Radu      
Categorie: SANATATE
5

TIMISOARA. Intalnire tensionata la Clinica de Dermatologie din Timisoara! Directorul Spitalului Municipal, Octavian Mazilu, a fost tinta ironiilor amare ale angajatilor clinicii care urmeaza sa fie mutata din centrul Timisoarei in fostul sediu al Universitatii Tibiscus din Complexul Studentesc.

Medicii si asistentele au izbucnit de mai multe ori in ras cand Octavian Mazilu a venit miercuri sa stea de vorba cu ei si le-a expus motivele pentru care mutarea este obligatorie.

Managerul Municipalului a venit neinvitat la o conferinta de presa organizata in amfiteatrul de la Dermatologie, dupa un protest spontan al angajatilor in curtea clinicii azi dimineata.

Mazilu a incercat sa explice de ce este de acord cu schimbul de cladiri propus de Primaria Timisoara. Zecile de cadre medicale au izbucnit in ras la cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa se mute, precum lipsa unor sisteme de alarma sau a unor sisteme speciale de iluminat. ‘Va rugam, nu vorbiti SF-uri’, i s-a raspuns doctorului Mazilu.

Alte puncte care au starnit replici taioase au fost existenta ‘coridoarelor prea inalte‘ si a ‘geamurilor vitrate care nu folosesc neaparat iluminatului natural‘. Motivele mai putin contestate au fost saloanele de cate opt paturi cu trecere directa in alt salon la fel de mare, lipsa liftului sau cea a rampei pentru persoane care nu se pot deplasa.

Expunerea managerului, care a tinut sa mentioneze ca nu a fost invitat la conferinta, dar a venit totusi pentru a prezenta punctul de vedere al conducerii spitalului, a fost intrerupta de mai multe ori. Dr. Mazilu a fost acuzat ca incearca sa ‘deturneze subiectul‘, mai ales dupa ce acesta si-a inceput discursul cu o serie de realizari ale Municipalului din ultimii ani si a modului in care primaria a sprijinit unitatea medicala, ajutand-o sa reduca decalajul fata de Spitalul Judetean, cauzat de finantarea mai mica primita de la stat.

Medicii spun ca au cazut la mijlocul unui troc intre Primaria Timisoara si Spitalul Municipal

Seful de la Dermato-Venerologie, dr. Caius Solovan, a declarat ca managerul Municipalului le-ar fi comunicat de la inceput ca mutarea este un troc intre spital si primarie. Municipalitatea ar fi conditionat oferirea cladirii de pe strada Ofcea, de care spitalul are nevoie pentru a instala o policlinica, a fost conditionata de mutarea Dermato-Venerologiei.

‘Nu am spus asta’, a exclamat Octavian Mazilu, contrat imediat de o multime de voci din sala. ‘Atunci am fost gresit inteles’, a revenit acesta.

‘Sunt absolut convins ca in spatele mutarii noastre stau interese imobiliare ascunse’, a mai adaugat Caius Solovan.

Spre finalul conferintei, intrebat daca va tine cont de parerea medicilor in cazul mutarii, managerul Municipalului a spus ca oricum hotararea nu le apartine. ‘Respect punctul de vedere al colegilor mei si il voi transmite mai dearte. Dar nici ei nu au si nici eu nu am drept de vot in aceasta problema. Cladirile despre care vorbim sunt oricum in patrimoniul primariei’, a declarat dr. Mazilu.

Liderul timisean al sindicatului Sanitas a acuzat lipsa de transparenta

Livius Carstea a declarat ca ii va solicita personal ministrului Sanatatii sa trimita un corp de control care sa evalueze daca mutarea Clinicii de Dermato-Venerologie este intr-adevar o solutie viabila.

‘Situatia aceasta nu a fost clarificata asa cum ar fi trebuit. Primaria nu a dorit sa fie transparenta. Clinicii i-au fost aduse in atentie tarziu hotararile luate si intr-un mod presant. Oamenii ar fi reactionat altfel daca intai li se arata o cladire gata realizata. Nu pot, de asemenea, sa cred ca doar Dermatologia va fi mutata, nu si Radiologia. Pana la sfarsitul acestei luni ii voi solicita ministrului Sanatatii, desi stiu ca spitalul nu mai este in administrarea lor, sa trimita un corp de control care sa stabileasca daca investitiile sunt mai viabile in aceasta cladire sau in cea de pe strada Ofcea’, a declarat liderul Sanitas Timis.

Primarul Timisoarei Nicolae Robu despre protestul medicilor: E penibil!

Primarul Timisoarei a reactionat imediat la protestul medicilor de la Dermatologie si spune ca angajatilor ar trebui sa le fie rusine.

A sustine ca ce s-a investit acolo se duce pe apa sambetei este o aberatie de care ar trebui sa se rusineze cei care o sustin. Pe ce s-au dat acei bani? Pe termopane, pe gresie, faianta si asa mai departe… Tot ce s-a facut va fi in uz in continuare. Nimeni nu da faianta si gresia jos, nu scoate geamurile, nu scoate usile. E penibil, in lipsa de argumente, vin cu asa ceva. Vi se pare normal ca bolnavii sa stea in saloane de opt paturi cu trecere din unul in altul dupa principiul bou-vagon? Asta-i spital la standardele anului 2013? Ar trebui sa le fie rusine celor care protesteaza ca dau dovada in fata cetatenilor ca nu le pasa de bolnavi, le pasa doar cat de departe sunt ei de casa lor sau de Universitatea de Medicina. Nici intr-un caz nu se gandesc la bolnavi. Daca s-ar gandi atunci ar fi chiar incantati ca au sansa sa le ofere bolnavilor conditii incomparabil mai bune, cu saloane decomandate, cu doua, eventual trei paturi, si cu toate conditiile pentru fluxurile medicale cerute de standardele actuale„, a declarat Nicolae Robu.

Profesorul Solovan nu vrea sa se gandeasca la bolnavi, de fapt, pentru ca sunt convins ca ceilalti medici fac proteste spontane puse in scena de catre dansul„, a conchis Robu.

CITESTE SI: Greva spontana la Clinica de Dermatologie din Timisoara. Medicii, asistentele si bolnavii au protestat fata de mutarea cliniciiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Robu este paralel cu realitatea dar s-a inconjurat de consilieri incompetenti care ar face orice sa-si mentina privilegiile pe banii contribuabililor.Asta trebuie sa intre in cartea recordurilor dar la capitolul aberatii.

  2. cind se apuca cristestii de centrul de afaceri din parcarea hotelului timisoara? inainte sau dupa mutarea spitalului? ce o sa fie in cladirea spitalului eliberat?

  3. CRED CA VA FI UN MARE BORDEL

  4. Ce fac ceilalti senatori? ce face dl. Sarbu? Au criticat inainte de alegeri magariile facute de PDL-isti, si acum fac la fel? De fapt sigura am fost de la inceput , ca in Timisoara, Timis, s-au schimbat oamenii, dar nu interesele, prieteniile si banii. Cred ca dl. Solovan are dreptate. Mafia imobiliara are interese.

  5. Intr-o societate normala, comunitatea se preocupa ca pentru anumite categorii de cetateni sa fie asigurate conditii optime de viata. Astfel de categorii de cetateni sunt copiii, batranii, bolnavii s.a. Nu cred ca pentru bolnavii de cancer, de exemplu, sunt optime conditiile asigurate in actuala Clinica de oncologie. In TM reclamam fiecare ca sunt probleme cu poluarea, mai ales in zonele centrale, probleme cu ambuteiajele de trafic, mai ales in zonele centrala, probleme cu parcarile, mai ales in zonele centrale etc. De aceea cred ca orice institutie publica ce nu are nevoie de “reprezentare” sau de “eticheta” ar trebui sa ia in considerare in primul rand conditiile de liniste, noxe etc. pe care le suporta cei ce beneficiaza de aceste institutii. Cred ca zona centrala ar trebui “eliberata” de institutii precum Clinica de oncologie, garnizoana, spitalul militar etc. Este inuman ca sa obligi victima unui accident foarte grav sa traverseze zona centrala in ambulanta pana la spitalul municipan la ore de varf de circulatie. Pentru acesti cetateni fiecare secunda conteaza. |Iar ambulantele stau la cozile semafoarelor sau blocate pe artere fara prioritate, doar fiindca medicul este in buricul targului. Asistenta medicala in zona centrala poate fi asigurata si altfel decat prin intermediul unor mari clinici de specialitate. Medicii pot sa rada de un om, insa nu cred ca au analizat situatia in ansamblu, ci doar prin prisma propriilor interese. Imi pare rau sa aud ca cei care trebuie sa salveze vieti trateaza cu sarcasm o propunere pentru bolnavi. Daca sunt seriosi ar trebui sa vina cu contraargumente, nu cu ironii. Sunt vieti la mijloc, iar ei ar trebui sa stie cel mai bine cat este de serioasa situatia cetatenilor.