Noutati :

Medicii de familie vor sta cu ochii pe ceas! Vezi cat vor dura consultatiile, daca se aproba un proiect de lege!

2 octombrie, 2013 - 05:45 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Gata cu statul la povesti in cabinetul medicului de familie. Acesta va trebui sa stea cu ochii pe ceas, conform unui proiect de lege al Ministerului Sanatatii, pus in dezbatere publica. Conform acestuia, consultatiile medicale ar putea fi de trei tipuri, dar si in trei timpi.

Consultatia scurta, va dura numai 5 minute si va consta intr-o examinare limitata, prescriere de medicatie, concediu medical, transcrierea in dosarul pacientului. Consultatia va avea loc fie la cabinet, fie la domiciliul pacientului.

Consultatia standard, specifica specialitatii, va cuprinde stabilirea planului de investigatii si analize, stabilirea planului de management al bolii inclusiv acte de suport – prescriptie, concediu medical, scrisoare medicala etc, insa ca durata aceasta va avea 20 de minute.

Consultatia lunga sau complexa va avea o durata medie de 40 de minute si va cuprinde examinarea clinica specifica specialitatii, stabilirea planului de investigatii si interpretare, stabilirea si implementarea planului de management al bolii care va fi transmis si medicului de familie, acordarea ingrijirii preventive si consiliere specifica specialitatii, inregistrarea datelor clinice.

Sursa: capital.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...