Noutati :

Medicii de familie din Timis cer Curtii de Conturi sa controleze Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate

24 martie, 2011 - 08:56 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SANATATE
0

Claudia Iftode

TIMISOARA. Peste 100 de medici de familie s-au intalnit astazi pentru a-si arata nemultumirea fata de normele contractului-cadru pe anii 2011-2012.

Ei vor ca CJAS Timis sa fie controlata de Curtea de Conturi. Acestia au mai stabilit si ca Lucian Duta, presedintele Casei de Asigurari de Sanatate, sa fie reclamat la Colegiul Medicilor pentru declaratii defaimatoare la adresa colegilor medici.

Lucian Duta a incalcat codul deontologic, facandu-ne pe noi medicii santajisti. Am semnat cu toti cei prezenti o adresa prin care il reclamam la Colegiul Medicilor pentru ca nu este normal ca un membru al Colegiului sa faca declaratii calomnioase la adresa altor colegi„, spune Claudia Iftode, vicepresedinte in cadrul Patronatului Medicilor de Familie Timis.

Medicii de Familie au aderat si ei la scrisoarea initiata de omologii din Arad prin care cer Curtii de Conturi sa intervina si sa controleze Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate din Timis pentru a-si recupera un prejudiciu total de 30 de milioane de lei. „Din calculul colegilor nostri reiese ca banii alocati medicinei pe anul trecut nu se gasesc in regularizari”, a mai spus Claudia Iftode.

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a amanat semnarea contractului cadru ce avea ca termen initial stailit 1 aprilie. Acesta a precizat ca, urmare a acestei decizii, pentru urmatoarele doua luni vor fi incheiate acte aditionale pe baza contractului cadru in vigoare, decizie care-i nemultumeste la culme pe medici.
La discutiile de astazi trebuia stabilita si data protestelor cand medicii de familie urmau sa picheteze CJAS Timis, insa nu s-a stabilit nicio data referitoare la aceste proteste.

Amanarea acestui contract nu rezolva nicio problema. Nimeni nu ne-a spus ce vom face cu acele acte aditionale. Daca se ia in calcul acele acte aditionale, atunci vom fi nevoiti sa aducem bani de acasa„, mai spune Elisabeta Spataru, vicepresedintele Patronatului Medicilor de Familie Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...