Medicii continua sa faca minuni la Timisoara. Noi operatii de top la Cardiologie, fara deschiderea toracelui si fara oprirea inimii

TIMISOARA. Dupa ce au realizat in iunie anul acesta o interventie chirurgicala in premiera, operatiile de acest tip continua la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Padurea Verde, la Timisoara.

CITESTE SI: Legea impotriva ambroziei, care prevede amenzi si de 20.000 de lei, nu se aplica. Specialistii din Timisoara cucerita de temuta planta: Alergicii pot ajunge la astm 

Medicii au reusit atunci implantarea unei valve cardiace aortice percutan la un pacient de 80 de ani. Procedura s-a facut fara deschiderea toracelui si oprirea cordului, iar valva a fost introdusa pe calea arterei femurale.

Zilele trecute, alte doua asemenea interventii s-au desfasurat la Timisoara, la un pacient in varsta de 84 de ani, diagnosticat cu stenoza valvulara aortica severa, operat pe cord in urma cu 11 ani, cu patru bypass-uri, si la un pacient de 80 de ani, cu stenoza aortica si boala renala.

Interventiile fost efectuate cu succes de catre echipa complexa de chirurgi cardiaci, medici anestezisti, cardiologi interventionisti, echocardiografisti si personal medical special: Prof. dr. Markus Linz (Germania, proctor oficial din partea firmei Edwards), Prof. Dr. Marian Gaspar, chirurg cardiovascular, Dr. Mihaela Gheorghiu, Dr. Adi Volcescu, Dr. Daniel Nica, Dr. Horia Cioloca, Dr. Ani Mornos, As Sefa Gabi Mitrescu.

In total, 4 asemenea operatii au fost efectuate la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara.

Fiecare interventie a costat 25.000 de euro si toate au fost acoperite de programele nationale ale Ministerului Sanatatii.

Pentru anul 2018 am primit fonduri doar pentru 4 proceduri, care au fost efectuate. Am solicitat Casei Judetene de Sanatate Timis, prin Conducerea Institutului, Dl Manager, Sef de Lucrari Dr. Constantin Luca, suplimentarea acestui program, lista de asteptare a pacientilor pentru aceasta procedura fiind deschisa„, a transmis echipa de medici care a realizat interventiile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Bănățean spune:

    Jos pălăria în fața domniilor voastre!