Noutati :

Medicii, asistentii, ambulantierii si celelalte cadre din prima linie a luptei impotriva coronavirusului primesc stimulentul de risc

18 mai, 2020 - 01:15 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
2

Ministerul Sanatatii anunta ca, pentru luna aprilie, 44.074 persoane din sistemul sanitar primesc stimulentul de risc. Banii pentru personalul din cadrul unitatilor de primiri urgente, serviciilor de ambulanta, directiilor de sanatate publica, dar pentru rezidenti vor fi virate de la bugetul de stat, urmand a fi recuperate din fonduri europene. Alte 74 de milioane de lei, pentru persoane din spitale, centre de dializa, laboratoare, unitati sanitare de urgenta si de transport sanitar, vor fi virate de catre CNAS, de asemenea banii urmand a fi recuperati din fonduri europene.

CITESTE SI: Ministrul Sanatatii: Romanii nu au inteles relaxarea. Se poate ajunge la reintroducerea Starii de Urgenta 

Ministerul Sanatatii a finalizat documentatia pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiaza personalul implicat direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor infectati cu COVID- 19, conform OUG 43/2020”, a transmis, luni, Ministerul Sanatatii.

Astfel, pentru luna aprilie 2020, un numar de 14.355 persoane din cadrul unitatilor de primiri urgente, serviciilor de ambulanta, directiilor de sanatate publica, dar si rezidenti vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut.

Sumele, in valoare de 33.053.000 lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitatile sa poata efectua cat mai rapid platile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi, in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene”, a mai transmis Minsterul Sanatatii.

De asemenea, in cadrul sistemului sanitar, alte 29.719 persoane din spitale, centre de dializa, laboratoare, unitati sanitare de urgenta si de transport sanitar aflate in contract direct cu casele de asigurari de sanatate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.
Sumele alocate de catre CNAS sunt in valoare de peste 74.000.000 lei si vor fi, de asemenea, recuperate in cadrul proiectului cu finantare europeana.

Ministerul Sanatatii a primit ultimele liste finale cu personalul din linia intai care beneficiaza de acest stimulent inclusiv vineri, in 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, in unele cazuri, intr-o prima faza chiar cu reticenta managementului unitatilor de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile sa fie clare si fondurile pentru luna mai sa poata ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta si care merita din plin aceasta recunoastere a efortului depus in beneficiul pacientilor. Am cerut ca platile sa fie realizate cat mai rapid, in urmatoarea perioada”, a declarat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. pilotii, insotitorii de bord, marinarii, taximetristii, vanzatorii, de ce n-ar primi spor de risc pentru ca ei reprezinta 62% dintre infectati, 17% sunt in personalul medical, restul pensionari..??? O alta LEGE mai speciala !!!

  2. Câte medici din prima linie? La cine dați bani ca spitalele sunt goale și medici iau bani degeaba. Ce risc. Tătaru sau tantalau de ministru avem. Retardații și gunoaie