Noutati :

Medici din Timisoara, detasati in focarele de infectie de la Arad si Deva, pentru a ajuta la combaterea coronavirusului

3 aprilie, 2020 - 05:05 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Mai multe cadre medicale din Timisoara si din Craiova au fost detasate la Arad si la Deva pentru a implementa un plan de masuri ce vor fi luate in judetele Arad si Hunedoara, impotriva coronavirusului.

CITESTE SI: Toate spitalele Primariei Timisoara trec sub coordonarea Ministerului Sanatatii 

Printr-un ordin al secretarului de stat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, s-a aprobat detasarea la Arad, in perioada 3-8 aprilie, a patru cadre medicale din judetul Timis.

Este vorba despre doi medici epidemiologi din cadrul Institutului National de Sanatate Publica Timisoara, un medic specialist ATI din partea Spitalului Clinic Militar de Urgenta Timisoara, respectiv un medic specialist medicina de urgenta din cadrul UPU-SMURD Timis. Mandatul celor patru cadre medicale este de a efectua o analiza a situatiei generale si a celei din Spitalul Clinic Judetean Arad, urmand ca la finalul detasarii sa inainteze un set de propuneri si sa urmareasca implementarea acestora.

Deja cei patru medici au participat la sedinta Grupului de lucru, cu responsabilii din conducerea judetului Arad.

Si la Deva au fost trimise tot patru cadre medicale, doua din Timis si alte doua din Craiova.

Potrivit unui ordin al Secretarului de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţa, dr. Raed Arafat, patru cadre medicale de la Timişoara şi Craiova sunt detaşate in judeţul Hunedoara. Cei patru medici se vor afla in Deva pentru a coordona, pentru a oferi sprijin şi pentru a asigura implementarea planului de masuri stabilit in judet, avand in vedere situatia inregistrata la aceasta data. Doi medici sunt de la Institutul National de Sanatate Publica Timisoara, unul de la Spitalul Clinic Militar de Urgenta Craiova si un altul de UPU – SMURD Craiova. Experţii vor analiza situaţia generala şi cea de la Spitalul judeţean de Urgenţa Deva, in perioada 03.04.2020 – 08.04.2020” , transmite Prefectura Hunedoara.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca judetele Arad si Hunedoara sunt noile focare de coronavirus, in Romania, alaturi de judetul Suceava.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...