Noutati :

Maternitatea Odobescu devine o sectie a Municipalului, iar Spitalul „Victor Babes” nu se comaseaza, au decis consilierii locali

29 martie, 2011 - 05:10 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Mai putine spitale in Timisoara! Spitalul Clinic de Obstretica Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” a fost comasat cu Municipalul, au decis in unanimitate consilierii locali. Odobescu devine astfel doar o sectie a Spitalului Municipal.

Comasarea este un lucru foarte bun, spun managerii celor doua spitale, pentru ca altfel ar putea creste oferta serviciilor medicale catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

„Preluam un nou spital practic, un spital cu patru sectii. Noi speram sa crestem astfel oferta de servicii medicale pe care o facem catre Casa de Asigurari. Ne asiguram si o pozitie cat mai buna in cadrul clasificarii spitalelor pe care a decis-o ministrul Sanatatii”, a declarat Octavian Mazilu, directorul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta.

Consilierii locali au aprobat in unanimitate comasarea celor doua spitale, dar au avut nelamuriri cu privire la respingerea proiectului de unire a Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” cu Municipalul. Nu stiau daca decizia le apartine lor sau celor din Ministerul Sanatatii.

„Cand am avut discutiile cu domnul ministru Cseke, ei ne-au supus atentiei un proiect in care urmau sa se comaseze trei unitati. Se comaseaza doar doua, iar Spitalul de Boli Infectioase isi pastreaza individualitatea. Ministrul ne-a spus ca ramane la latitudinea consiliului de administratie si a consiliului local”, a precizat primarul Gheorghe Ciuhandu.

Nici managerul unitatii „Victor Babes”, Maria Cerbu, nu este de acord cu comasarea, mai ales ca in acest moment se asteapta bani de la Uniunea Europeana pentru reabilitarea acestuia.

„Avand in vedere ca la nivel national exista o retea de boli infectioase, noi vrem sa se mentina si la Timisoara aceasta sectie. Pierzandu-si personalitatea juridica, nu s-ar mai fi putut derula programele de sanatate. La spitalul nostru se deruleaza trei programe de sanatate”, a explicat Maria Cerbu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...