Noutati :

Maternitatea Bega are statie de sterilizare de 200.000 de euro si inca 4 saloane renovate

27 iulie, 2011 - 04:33 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Maternitatea Bega are in sfarsit o incapere dotata cu aparatura de ultima generatie in care se sterilizeaza instrumentele medicale. Din lipsa unei asemenea statii de sterilizare, toate instrumentele se trimiteau cu o zi inainte la Spitalul Judetean pentru a fi curatate de microbi.

Banii pentru statie au venit de la Banca Mondiala, aproape 200.000 de euro, in timp ce Consiliul Judetean Timis a investit 750.000 de lei in lucrari de reamenajare a spatiului in care functioneaza aceasta, dar si alte incaperi. Alti 10.000 de euro au venit de la o firma privata, care a dorit sa sponsorizeze renovarea a 4 saloane. Lucrari s-au mai facut si la la ambulatoriul de specialitate si la sediul de planning familial, in interiorul maternitatii functionand si Centrul Judetean de Planificare Familiala.

„Sprijinul este binevenit. O serie de spatii care erau improprii au fost amenajate si dotate la cel mai inalt nivel. Acum putem face sterilizarea in sectie. Pana acum, trimiteam toate instrumentele la Judetean, ceea ce nu era bine, pentru ca nasterile nu pot fi programate. Avem zile in care nasterile sunt foarte multe”, a explicat Narcis Hrubaru, medic la Maternitatea Bega.

„Cel mai mare castig il reprezinta timpul si calitatea medicala”, spune si directorul Spitalului Judetean. Saloanele care au fost renovate sunt dotate cu grupuri sanitare proprii si au instalatie electrica noua, televizoare, cuptoare cu microunde, precum si geamuri termopane. Ar mai fi nevoie de renovarea catorva saloane, pentru care reprezentantii Maternitatii Bega cauta sponsori. Din 28 de saloane cate sunt in total, mai bine de jumatate au fost renovate in ultimii ani.

Anual, la Maternitatea Bega se nasc aproape 2.500 de bebelusi, in timp ce numarul internarilor ajunge la 10.000.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...