Noutati :

Maternitatea Bega din Timisoara, la mila sponsorilor in 2012. Vezi care sunt investitiile din acest an!

27 decembrie, 2012 - 08:02 PM
Autor: Marcela Sferlea      
Categorie: SANATATE
0

Medicii de la Maternitatea Bega din Timisoara isi desfasoara activitatea intr-o cladire veche, iar studiile arata ca este mai profitabil sa se construiasca o unitate sanitara noua, decat sa fie renovata aceasta. Totusi mici investitii au avut loc in 2012, cele mai multe din sponsorizari.

„Prin eforturi si realizari proprii, ale colectivului medical, care au atras persoane fizice si firme pentru sponsorizare am finalizat mai multe saloane. Suntem in curs de renovare la sala de nastere numarul doi septica si sa speram ca pana la inceputul anului viitor va fi functionala” a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Marius Craina seful Sectiei Obstetrică-ginecologie a Maternitatii Bega. Saloanele au fost zugravite, iar mobilierul a fost schimbat.

Si la Sectia de Neonatologie au avut loc investitii. „Sectia de Neonatologie a fost reabilitata in proportie de 75% prin eforturi proprii si contributie de la Spitalul Judetean si Consiliul Judetean. Acolo avem o problema pentru ca dupa ce am deschis o Sectie de Terapie Intensiva si compartimentul de prematuri nu stam foarte bine cu aparatura. Acolo ne-ar mai trebui doua-trei ventilatoare. Pentru acest lucru facem demersuri catre Ministerul Sanatatii sa ne ajute pentru ca numarul de nasteri de prematuri este in continua crestere”, a spus medicul Marius Craina.

Acesta a mai precizat insa ca in maternitate exista un deficit mare de personal. Totodata, reprezentantii Spitalul Judetean sustin ca in 2013  vor face toate demersurile pentru ca in viitor la Timisoara sa inceapa constructia unei noi maternitati, in conditiile in care nu este profitabil sa se investeasca intr-o cladire veche.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...