Opinia Timisoarei

Masuri noi impotriva coronavirusului la Timisoara: se inchid parcurile si locurile de joaca, trebuie dezinfectate intrarile in blocuri, casa scarii, lifturile

TIMISOARA. Noi masuri luate de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta la Timisoara, pentru stavilirea raspandirii coronavirusului.

CITESTE SI: Zeci de echipaje de politie pe strazi in Timisoara. Au verificat respectarea ordonantei militare care interzice circulatia intre orele 22.00 si 6.00. Foto si video

CITESTE SI: Nu umbla in aceiasi pantofi afara si in casa! Ce facem cu hainele? Pasii de urmat cand intram in locuinte explicati de medicul Virgil Musta care vindeca infectati de coronavirus la Timisoara 

Din 24 martie, de la orele 12.00 vor fi inchise toate parcurile, locurile de joaca din Timisoara, se vor face noi operatiuni de dezinfectie, locatarii vor avea noi indatoriri.

Noile masuri au fost anuntate de primarul Nicolae Robu.

– se inchid toate parcurile si locurile de joaca
– se inchid toate florariile
– se instituie obligativitatea spalarii zilnice cu dezinfectant a tuturor peroanelor si statiilor STPT, inclusiv a trotuarelor din jurul acestora pe minimum 10 metri
– se instituie obligativitatea spalarilor zilnice cu dezinfectant a tuturor pietelor
– se instituie obligativitatea evitarii aglomeratiei in piete prin personal de paza adecvat
– se interzice circulatia mijloacelor de transport public ale STPT intre orele 22.30 si 4 dimineata
– se instituie obligativitatea dezinfectarilor zilnice a cailor de acces in blocuri si a casei scarilor. Se vor dezinfecta inclusiv balustradele, manerele incuietorilor geamurilor, a usilor, ale usilor lifturilor si butoanelor interfoanelor si lifturilor.

Primarul spune ca s-au luat aceste decizii in cadrul ultimei sedinte a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta si dupa ce a vazut ca in continuare in unele locuri oamenii au iesit sa socializeze si nu respecta distantarea.

„Va rog sa le intelegeti, sa le respectati. De modul in care noi ne comportam depinde reusita noastra in lupta cu acest virus. Traim cu totul altfel decat pana la izbucnirea acestei pandemii. Trebuie sa fim cu gandire pozitiva, dar rationali, responsabili. Disciplina, respectarea cu strictete a dispozitiilor comitetului national pentru situatii de urgenta, ale celui judetean si ale celui local trebuiesc respectate.

Am fost informat ca in parcuri ies cetateni sa joace table, carti, in foisoarele pe care le-am pus in aceste spatii, sa socializeze. Suntem nevoiti sa inchidem toate parcurile, toate locurile de joaca, facem toate astea de dragul dvs, din responsabilitate, sa va protejam. Va rog sa ne intelegeti.

Va rog, stimati timisoreni care locuiti la bloc, sa respectati aceasta masura cu numarul 7 din hotararea de azi, cu obligativitatea dezinfectarii zilnice a cailor de acces in blocuri si a casei scarilor. Mi se face cunoscut ca acest virus traieste mai multe zile pe trotuar, pe diverse obiecte metalice, pe butoane, pe manerele incuietorilor geamurilor, usilor, deci va rog sa le dezinfectati zilnic. Va rog, stimati timisoreni, sa semnalati daca vedeti ca unii confrati de-ai nostri nu isi respecta statutul. Faceti o fapta buna daca respectati lucrul acesta. Se impun masuri exceptionale.”, a spus primarul Nicolae Robu.

Exit mobile version