Masuri de urgenta. E COD ROSU de inundatii pe Bega. Anuntul facut de Apele Banat la Timisoara

TIMISOARA. In urma ploilor si ninsorilor din ultimele 3 zile, cazute peste stratul de zapada deja existent, s-au produs cresteri de debite si niveluri pe toate cursurile de apa, cu depasiri ale cotelor de aparare.

CITESTE SI: Trenuri blocate in gari din pricina zapezii. Pe drumuri, DRDP Timisoara a scos utilajele de deszapezire. Video 

CITESTE SI: Se umfla apele in Timis. COD ROSU de inundatii. Au fost transmise mesaje in sistemul RO Alert

Luni dimineata, a fost emis un Cod Rosu de inundatii pe raul Bega, la statia hidrometrica Faget.

Conform regulamentului de exploatare a nodului hidrotehnic Costei, ABA Banat a inchis stavilarul pentru a nu mai primi un aport de apa suplimentar de pe raul Timis pe raul Bega.
La nodul hidrotehnic Topolovat canalul descarcator functioneaza deja, ceea ce inseamna ca o parte din debitul de pe raul Bega este descarcat in raul Timis.
Golirea de fund de la acumularea Surduc este inchisa, in acest moment nu se mai evacueaza debite din aceasta spre raul Bega.
Angajatii ABA Banat de la formatiile de lucru patruleaza pe digurile din sectorul amonte Balint-aval Faget, pentru identificarea posibilelor probleme ce pot aparea. Personalul din cadrul Centrului de Interventie Rapida a ABA Banat cu materialele si mijloacele de interventie sunt pregatite si deplasate in sectorul Faget-Balint„, transmit reprezentantii Apelor Banat.

Avertizarea este in vigoare luni, 27 februarie, pana in jurul orei 16:00.

Au fost deja transmise mesaje RO Alert celor care locuiesc in zona vizata de Codul Rosu.

Va reamintim, judetul Timis se afla si sub incidenta unui Cod Galben de ninsori, valabil pana luni dupa-amiaza in jurul orei 15.

UPDATE: Scoala evacuata in Timis de amenintarea apelor. 65 de elevi si profesori, scosi din clase. E Cod Rosu de inundatii

UPDATE: Echipele ISU Timis au fost solicitate sa intervina inca de la primele ore ale zilei in doua localitati din judet, dar si pentru evacuarea apei de pe un drum din judet. In ajutorul pompierilor timiseni vor veni cate doua echipe de la Arad si Hunedoara.

Pompierii din cadrul Detașamentului Lugoj si Statiei Faget au fost solicitati sa intervina, în aceasta dimineața, pentru:
evacuarea apei din 5 gospodarii în comuna Rachita și 1 din orașul Faget;
degajarea apei de pe drumul DJ 609 Cladova – Dubesti.
Pentru gestionarea acestor situații de urgenta intervin 13 pompieri din cadrul Statiei Faget si Detașamentului Lugoj cu 2 motopompe remarcabile, 2 motopompe transportabile si 4 autospeciale de stingere, voluntari din cadrul comunei Dumbrava, precum si reprezentanti ai Serviciului de Gospodarie a Apelor BANAT.
Incepând cu ora 07:20 s-a dispus trimiterea în sprijin a 2 echipe de interventie din cadrul ISU Arad si ISU Hunedoara, fiecare cu cate 2 motopompe remarcabile.”, transmit reprezentantii ISU Timis.

UPDATE: A fost prelungit Codul Rosu de inundatii in Timis pana marti, 28 februarie, la ora 8.00, pe Bega, sectorul Faget – Balint.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...