Noutati :

Masura de ultima ora pe Autostrada Liliecilor. Anuntul DRDP Timisoara. Video

26 aprilie, 2018 - 10:28 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Forfota mare pe cei 22,1 km de autostrada de pe lotul 4 Lugoj – Deva, segment cunoscut si sub numele de Autostrada Liliecilor.

CITESTE SI: De ce ne era frica n-am scapat. Contestatiile la licitatia pentru Centura de Sud la Timisoara, amanate in instanta 

Tronsonul este facut 76%, iar muncitorii dau zor in punctele fierbinti, insa sansele ca bucata de autostrada sa fie data in folosinta in acest an sunt minime.

CITESTE SI: Cea mai scumpa bucata de autostrada din Romania, de pe traseul Lugoj – Deva, va fi scoasa, in sfarsit, la licitatie

Pentru echipele care se află pe Lotul 4 al autostrăzii #A1 Lugoj- Deva (Șoimuș – Ilia) zilele de 30 aprilie și 1 mai nu vor fi libere, muncitorii fiind prezenți pe șantier. În aceste zile, antreprenorul execută terasamente în zona Mintia, zona versantului Șoimuș și la cariera Brănișca. Tot în zona carierei a început realizarea stratului de fundație din BSC (balast stabilizat cu ciment). La viitorul Centru de Întreținere Șoimuș a început montarea grinzilor metalice pentru spațiul unde va fi atelierul mecanic. În aceste zile va continua și montarea de panouri fonoabsorbante în zona localității Ilia.

Publicată de DRDP Timişoara pe 25 Aprilie 2018

Constructorul a luat noi masuri in santier: muncitorii nu vor avea liber in 30 aprilie si in 1 Mai.

Pentru echipele care se afla pe Lotul 4 al autostrazii #A1 Lugoj- Deva (Soimus – Ilia) zilele de 30 aprilie si 1 mai nu vor fi libere, muncitorii fiind prezenti pe santier. In aceste zile, antreprenorul executa terasamente in zona Mintia, zona versantului soimus si la cariera Branisca. Tot in zona carierei a inceput realizarea stratului de fundație din BSC (balast stabilizat cu ciment). La viitorul Centru de intretinere Soimus a inceput montarea grinzilor metalice pentru spatiul unde va fi atelierul mecanic. In aceste zile va continua si montarea de panouri fonoabsorbante in zona localitatii Ilia„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

In urma cu o saptamana, ministrul Transporturilor Lucian Sova si reprezentanti ai CNAIR au facut o vizita fulger in zona pentru a vedea care este situatia in teren.

CITESTE SI: Vizita fulger pe santierele de pe Autostrada Lugoj – Deva. Ce a gasit ministrul Transporturilor pe loturile 3 si 4 

Pe lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva (22 km) mobilizarea este foarte buna. Se lucreaza in ritm sustinut cu 700 de muncitori si 300 de utilaje. Stadiul fizic este de 76%. Mai sunt de executat lucrari precum cele de la nodul Soimus, lucrari de infrastructura, suprastructura si rampe pasaj si de finalizare a unor elemente de siguranta a circulatiei„, transmiteau in 17 aprilie reprezentantii CNAIR.

Va reamintim, cei 21,1 kilometri de pe tronsonul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva, intre Soimus si Ilia, sunt in lucru inca din 2014.

Cea mai cunoscuta piedica in calea lucrarilor, despre care s-a vorbit ani la randul, au reprezentat-o cei cativa lilieci protejati din grota de la Soimus, care in 2017 au fost mutati in Pestera Romanesti din Timis. Acestora insa li s-au adaugat si alte probleme spinoase, cum ar fi relocarea mai multor stalpi de inalta tensiune apartinand Transelectrica si E-Distributie.

CITESTE SI: Cum arata bucata de autostrada din Timis care e gata si se opreste in camp. Ce sanse sunt sa fie deschisa traficului VideoInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...