Noutati :

Masterclass organizat la Venetia pentru studentii Facultatii de Arhitectura din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara

1 august, 2021 - 04:23 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Institutul Român de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, in colaborare cu Institutul de Studii Marine al Consiliului National al Cercetarii (CNR–ISMAR) si cu Facultatea de Arhitectura si Urbanism a Universitatii Politehnica Timisoara, a organizat, in data de 30 iulie 2021, la sediul ISMAR din Arsenale – Venetia, masterclass-ul cu tema „Aspecte culturale, tehnice si stiintifice ale refunctionalizarii contextului urban in Venetia. Studii de caz” pentru studentii, masteranzii si doctoranzii facultatii timisorene.

Au fost puse in discutie unele problematici derivate din marile provocari tehnologice carora ar trebui sa le faca fata arhitectura in contextul noilor obiective cu care se confrunta stiinta si societatea sub presiunea fenomenelor ce influenteaza cursul vietii sociale la nivel planetar: incalzirea globala, deteriorarea ambientului, suprapopularea, inaltarea nivelului apelor oceanelor etc. Functionalitatile noilor sedii CNR-ISMAR si Thetis ofera, in acest sens, materie pentru un studiu de caz de tranformare urbana deosebit de semnificativ atât in plan simbolic, cât si in plan practic, pentru Venezia.

In cadrul evenimentului au avut intervantii ing. Angela Pomaro, coordonatorul activitatilor din sediul central al ISMAR din Venezia, prof. Luigi Alberotanza, ex director al ISDGM (Istituto di Studi della Dinamica delle Grandi Masse / CNR – Venetia), dr. Franco Costa – cercetator ISMAR, ex responsabil pentru lucrarile din noul sediu de la Arsenale Venetia, prof. Pasquale Ventrice, presedinte al Centrului de Studii Arsenale – Venetia, dr. Antonietta Grandesso, Thetis S.p.a.

La acest masterclass a luat parte un grup de 20 de studenti, masteranzi si doctoranzi ai Facultatii de Arhitectura si Urbanism a Universitatii Politehnica Timisoara, coordonati de de prof.univ.dr.arh. Ion Andreescu, decanul FAUT, si lect.univ.dr.arh. Cristina Povian, cadru didactic la aceeasi facultate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...