Noutati :

Masterat unicat la FEAA Timisoara: viitorii absolventi vor fi specialisti in afaceri riscante. Invata cum sa scoata bani din situatii financiare limita

9 septembrie, 2011 - 01:34 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea de Vest scoate pe piata in urmatorii ani manageri in domeniul riscului in tranzactiile financiare internationale, specialisti in sectorul financiar-bancar si cercetatori in domeniul economic.

Burse de 500 de lei pentru studentii buni, specializare intr-o meserie de viitor, locuri gratuite la master si platforme moderne in care studentii vor lucra online, conectate la ringul bursier al UVT.

Toate acestea ii asteapta pe tinerii care se inscriu la programul de masterat Managementul riscului in afaceri internationale din cadrul Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor a Universitatii de Vest din Timisoara.

Promisiunile universitarilor sunt mari: „E un master care n-are cum sa furnizeze someri”, spune decanul FEAA Marilen Pirtea, in timp ce rectorul UVT Ioan Talpos sustine ca profesia pe care o vor practica absolventii este noua in tara noastra si le va aduce multe avantaje atat pe plan profesional, cat si financiar.

Cei mia buni dintre masteranzi isi vor realiza lucrarea de disertatie la Universitatea Paris-Dauphine.

Masteratul este organizat in cadrul unui proiect european, doua promotii de studenti urmand sa urmeze cursurile despre cercetarea in afaceri, asigurarile internationale, marketing international sau riscuri geopolitice.

100 de studenti vor absolvi cursurile, cate 50 din fiecare promotie (20011-2013 si, respectiv, 2012-2014). Programul este derulat de Universitatea de Vest in parteneriat cu alte patru universitati din tara si cea din Franta.

Valoarea proiectului se ridica la peste 4,5 milioane de euro, din care UVT ii revin peste 580.000 de euro.

Banii primiti de UVT vor fi investiti in laboratoare de ultima generatie si platforme online in care studentii universitatii sa urmareasca miscarile de pe pietele financiare internationale si sa invete care sunt cele mai bune decizii, dar si in burse prin care vor fi motivati studentii.

Inscrierile au loc intre 19 si 23 septembrie, iar admiterea se face pe baza de dosar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...