Noutati :

Master Planul de Transport al Romaniei a fost finalizat! Ce sanse are centura de sud a Timisoarei?

23 iulie, 2015 - 07:36 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Comisia Europeana a acceptat varianta finala si revizuita a Master Planului General de Transport (MPGT), impreuna cu documentele – cheie ce stabilesc proiectele prioritare si calendarul de realizare, a anuntat joi Ministerul Transporturilor, informeaza site-ul hotnews.ro.

Documentul nu are mari modificari fata de ultima varianta facuta publica de autoritati, insa introduce doua scenarii de finantare, unul optimist, altul pesimist, de care va depinde dezvoltarea infrastructurii din Romania in urmatorii 15 ani.

Scenariul optimist, in care Romania va apela la clauza de reforma structurala inseamna ca pana in 2020 s-ar putea face aproape toate marile autostrazi si drumurile expres din plan, intrucat ar fi accesate, pe langa fondurile europene, imprumuturi din alte surse.

Scenariul pesimist in care, din cauza politicilor fiscale nedisciplinate si a lipsei de reforma, nu va fi activata clauza de reforma structurala, va insemna ca Romania abia daca va reusi terminarea autostrazii Sibiu-Pitesti si a celor cateva autostrazi deja incepute.

In ambele variante, centura de sud a Timisoarei, cu o lungime de 20 km si o valoare de 48 milioane de euro, este cuprinsa in lista de drumuri ocolitoare prioritare, fiind clasata pe pozitia a 5-a.

master-plan-centuri-colitoareCiteste si EXCLUSIV! Avem solutia! Cum ar putea Timisoara sa aiba o centura ocolitoare fara bani de la Bucuresti. HARTA si FOTO!

Un alt proiect care intereseaza direct orasul nostru este drumul Timisoara-Moravita, situat pe locul 1 ca prioritate in categoria Trans-Euro, petru modernizarea caruia ar fi necesare 29,5 milioane euro.

Mai multe detalii pe hotnews.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...