Noutati :

Masinile viitorului se nasc azi. Visteon, unul dintre cei mai puternici actori din piata de dezvoltare a componentelor de bord ale masinilor, se dezvolta la Timisoara

18 iunie, 2019 - 03:22 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. 400 de specialisti in doi ani si cele mai avansate tehnologii in domeniul sistemelor digitale. Asta promit americanii de la Visteon, care au deschis primul centru de dezvoltare software din Romania la Timisoara.

Cu un profit impresionant si cu un portofoliu care cuprinde cele mai mari companii auto, Visteon are birouri in Germania, Bulgaria, Franta, Marea Britanie si acum, si in Romania.

La Timisoara, specialistii vor avea un rol important in dezvoltarea de soft-uri si produse pentru noua generatie de tehnologii folosite in sistemele de conducere avansate si automnome.

“Deocamdata suntem focusati pe partea de software developement, proiectul pe care lucram este pentru Jaguar si dezvoltam aceasta parte de soft. In final tinta este sa avem tot produsul dezvoltat in Timisoara, adica si partea de mecanica, si cea de hardware, si cea de testare si validare, iar in faza imediat urmatoare, pentru produsul pe care il dezvoltam, ne dorim sa avem testarea aici. In echipa din Timisoara, in perioada urmatoare vor veni si alte proiecte. In Visteon totul se dezvolta pe baza unei platforme, avem mai multe grupuri. Noi suntem focusati pe Europa, aici se preiau platformele dezvoltate de colegi si o adapteaza si o personalizeaza pentru client”, a spus Sergiu Gheju, din partea Visteon.

Centrul de la Timisoara numara, in prezent, aproximativ 50 de angajati, insa pana la sfarsitul anului se preconizeaza ca numarul lor va ajunge la aproximativ 200, urmand ca pana in 2020, centrul sa cuprinda 400 de specialisti in domeniu.

„Timisoara este un hub care ofera o pepiniera de oameni talentati si cu abilitati tehnice. Este locul ideal pentru a lucra in stransa colaborare cu centrele europene de dezvoltare a produselor Visteon. Asteptam cu nerabdare sa gasim acesti oameni talentati pentru Visteon Timisoara, care vor avea posibilitatea sa isi puna amprenta pe formarea acestui nou centru”, a spus Mark Fosmoen, vicepresedinte Visteon Europa.

Centrul Visteon din Timisoara are ca target transformarea cerintelor clientilor in solutii gata de a fi produse la scara larga. Acest centru va sustine dezvoltarea si cresterea relatiilor cu clientii deja existenti, printre care BMW, Mercedes, Porche, Jaguar Land Rover si multi altii.

Visteon este un important furnizor de clustere de instrumente, head-up display-uri, display-uri de informare, sisteme audio, telematice, controlere de domeniu din cabina de pilotaj SmartCore si platforme de conducere autonoma. Visteon furnizeaza, de asemenea, solutii multimedia si software de conectivitate smartphone incorporat pentru industria auto la nivel mondial.

Cu sediul în Van Buren Township, Michigan, Visteon are aproximativ 10.000 de angajati la mai mult de 40 de facilitati in 18 tari. Visteon a avut vanzari de peste 3 miliarde de dolari in 2017.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...