Noutati :

Masinile mai grele de 7,5 tone, interzise doua luni pe soseaua Lugoj – Deva, intre Margina si Holdea. Anuntul DRDP Timisoara

7 mai, 2021 - 09:21 AM
Autor: Redactie      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Se restrictioneaza circulatia vehiculelor rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, cu exceptia transportului de persoane si animale vii, pe sectorul DN 68A (E673), Margina – Holdea.

Masura va fi valabila intre 10 mai si 10 iulie si a fost luata pentru continuarea lucrarilor de reparatii ce constau in refacerea integrala a structurii rutiere pe sectorul de 5 km dintre Cosava – Cosevita, asternerea de covoare asfaltice pe sectorul Cosevita – Holdea, precum si alte interventii pe sectoare unde au aparut degradari.

Odata cu instituirea restrictiilor de tonaj si devierea traficului greu, lucrarile se vor executa pe tot parcursul zilei, iar zonele aflate in santier vor fi semnalizate cu semafoare si pe parcursul noptii, circulatia desfasurandu-se alternativ, pe o banda. Fiind un drum in lucru, pentru autoturisme si vehicule de pana la 7,5 tone, se mentin restrictiile de viteza, la 30 km/h.

Pentru traficul vehiculelor rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, cu exceptia transportului de persoane si animale vii, este obligatorie ocolirea. Pe directia Nadlac – Bucuresti, rutele de ocolire sunt:

– A1 Nod Balint – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebes – DN 68 Caransebes – DN 68 Hateg – DN 66 Hateg – DN 66 Simeria – A1 Simeria

sau

– A1 Nadlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

Pe directia Bucuresti – Nadlac, varianta de ocolire este:

– A1 Ilia – DN 7 Ilia – DN 7 Arad – A11 Arad – A1 Arad – A1 Nadlac.

Recomandam rutele mentionate si pentru celelalte categorii de autovehicule, pentru fluidizarea traficului pe sectorul aflat in lucru. D.R.D.P. Timisoara asigura informarea participantilor la trafic despre masurile luate in punctele de frontiera, cu flyere, mesaje pe panouri si pe sistemul ITS. Restrictiile impuse pentru traficul greu au avizul I.G.P.R. si al C.N.A.I.R. S.A.

Reamintim ca reparatiile la structura rutiera a drumului construit si dimensionat in perioada 1962-1967 pe baza unor valori de trafic si tonaj incomparabil mai mici decat in prezent au inceput, pe cele mai degradate portiuni, la data de 2.03.2021. Valorile de trafic din ultimele luni au o medie zilnica lunara (MZL) cuprinsa intre 10.000 – 14.000 autovehicule, conform datelor emise de contorii de trafic rutier montati pe DN 68A, la Cosava. Din cauza traficului intens al autovehiculelor de transport marfa care tranziteaza DN 68A, productivitatea lucrarilor de reparatii a fost scazuta, personalul muncitor fiind supus riscului de accidente. in plus, productivitatea echipelor a fost afectata de traficul intens si de ambuteiaje, fluxurile de aprovizionare cu materiale a punctelor de lucru prelungindu-se foarte mult.

Cat priveste bucata lipsa din Autostrada Vestului, de 9 km, care ar trebui sa preia traficul greu tocmai de pe acest segment  de drum, este asteptata incheierea licitatiei aflata in derulare pentru gasirea unui constructor. Va fi cel mai scump tronson de sosea de mare viteza din Romania, intrucat va costa peste 300 de milioane de euro pentru mai putin de zece kilometri.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...