Noutati :

Masinile care vor avea numere verzi in Romania. Ordinul a fost publicat

29 aprilie, 2022 - 10:08 AM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
7

Masinile cu emisii zero vor primi numere verzi. Anuntul a fost facut de Ministerul Mediului.

Ordinul care reglementeaza acordarea de numere de inmatriculare cu litere si cifre de culoare verde a fost publicat in Monitorul Oficial.

Astfel, conform Ordinului comun al ministrului mediului, apelor si padurilor, al ministrului afacerilor interne si al viceprim-ministrului, ministrul transporturilor si infrastructurii, numerele de inmatriculare cu litere si cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2 (masini pur electrice sau cu pila de combustie cu hidrogen).

Numere de inmatriculare dedicate masinilor nepoluante vor functiona ca un pasaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clara si vizibila a vehiculelor nepoluante in trafic, cream cadrul pentru acordarea unor facilitati celor care le utilizeaza: fie ca vorbim de parcare gratuita, acces permis in zone cu emisii reduse, reduceri de taxe si impozite, autoritatile locale, in special cele din marile aglomerari urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Mai multe AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Vaporul care aduce daciile spring si care polueaza la un drum cat mii de benzinare tot numere verzi va avea?

  2. Fabricile unde se fabrica si exploatarile miniere sunt tot verzi ? Verzi ca bradul ? Alea primesc numere verzi.

  3. @numereverzi @GGii sunteti complet pe langa subiect , ce legatura are una cu alta ?Se vorbea de fabrici sau vapoare in articol ?

  4. Pretext pentru marirea taxelor aferente autoturismelor

  5. sa le dea numere verzi si la aia de la continental ca is langa padurea verde deci merita numere verzi.

  6. mai catolici decat papa de la Roma……dupa schimbarea numerelor de inmatriculare, vor primi si o stea in frunte la propriu, ca sa se simta deosebiti.

  7. niste electricieni , nimic altceva