Noutati :

Masini si utilaje pe diguri, depozite in zone de protectie, mizerie deversata in rauri. Amenzi de 145.000 de lei pentru cei care sfideaza Legea Apelor in Banat

4 aprilie, 2019 - 01:42 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Au facut nu mai putin de 103 controale in primele luni ale acestui an si au rupt amenzi uriase. Inspectorii de la Serviciul Inspectia Bazinala a Apelor Banat au sanctionat mai multe firme si au aplicat 11 avertismente unor consilii locale ori persoane fizice.

CITESTE SI: Vestea mult asteptata. S-a lansat licitatia pentru amenajarea unui drum valoros pentru soferi, intre Timisoara si o comuna invecinata 

O firma a fost sanctionata cu 80.000 de lei pentru ca a depozitat materiale in zona de protectie a acumularii Dumbravita, o alta are de platit 30.000 de lei pentru ca mai multe utilaje ale sale au fost depistate scurtand drumul pe digurile de protectie impotriva inundatiilor, iar o alta firma a fost amendata cu 35.000 de lei pentru ca a deversat ape uzate intr-un parau.

O echipa formata din inspectori de la Ape, Garda de Mediu, ISU Banat, Garda Forestiera si reprezentanti ai Prefecturii au controlat malurile cursurilor de apa pentru a vedea daca e respectata curatenia, in incercarea de a determina primariile sa ia masuri acolo unde sunt rampe clandestine ori gunoaie au ajuns in albiile raurilor impiedicand scurgerile de apa.

Mai facem inca un apel catre toti cetatenii din arealul Banatului sa respecte apa si sa se implice in a o pastra intr-o stare buna, printr-o grija de bun simt, nearuncând gunoaie menajere sau de orice fel in cursurile de apa. Solicitam implicare activa si responsabilitate din partea tuturor acelora care folosesc apa in activitati recreative ori activitati comerciale, pentru a elimina sursele de poluare cu deseuri de pe cursurile de apa. Cei care ramân pasivi si vor incalca legea, vor suporta sanctiuni, inclusiv financiare”, spune Titu Bojin, directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat.

Procedura de control va continua pana la sfarsitul lunii aprilie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...