Noutati :

Masina si costume populare din flori naturale, plimbari cu caleasca si multe alte surprize la cel mai colorat si parfumat festival din Timisoara. De ce va fi cea mai tare editie de pana acum

19 aprilie, 2018 - 09:21 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Va fi cea mai tare editie a festivalului Timfloralis, la Timisoara. Cel mai colorat eveniment din aceasta primavara se pregateste de start, iar spectacolul florilor se anunta a fi unul plin de surprize.

CITESTE SI: Vestea cea asteptata. Ce se intampla cu cel mai vesel acoperis de umbrele colorate, in acest an, la Timisoara 

Timp de 3 zile, timisorenii se vor putea bucura de o adevarata feerie si se vor imbata de parfumul miilor ce flori ce vor impodobi centrul orasului.

Pentru prima data, Timfloralis se va desfasura atat in Piata Victoriei, cat si in Piata Libertatii, unde vor fi amplasate adevarate opere de arta.

Timfloralis va incepe vineri, in 27 apilie, de la ora 16.30, iar deschiderea evenimentului va avea loc in Piata Operei, acolo unde, ca de obicei, dupa recitalul Timisoara Big Band, mai multe zane vor fi imbracate in flori.  Acestea vor pleca intr-o plimbare cu calestile prin piata, dar si pe strazile din zona istorica. Tot in Piata Victoriei, timisorenii vor putea admira si jocul ielelor.

In Piata Libertatii vor fi amenajate standurile comerciantilor, si tot aici vor avea loc atelierele si workshopurile celor de la Facultatea de Horticultura. Tot in piata Libertatii, vor fi expuse cele mai indraznete proiecte ale festivalului: Pomul Breslelor si costumele tuturor etniilor din Banat, realizate cu si din flori, ceea ce reprezinta cea mai mare provocare de pana acum la Timfloralis.

Timisoara va marca implinirea a 100 de ani de la Marea Unire, prin prezentarea siglei centenarului realizata din flori. De asemenea, sigla Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 va fi si ea realizata din aranjamente florale. De asemenea, in premiera, podul Mihai Viteazu va fi impodobit cu flori.

Elementul surpriza al festivalului Timfloralis de anul acesta va fi o masina impodobita cu flori, ce va trona in Piata Victoriei.

Iata mai jos programul complet al evenimentului!

Vineri 27.04.2018
Piața Victoriei
Ora 16.30 – Deschiderea Timfloralis 2018 – Fanfara Big Band
Ora 17.20 – „Prințesele Timfloralis” – show de deschidere cu Dennis Kneepkens (Olanda) urmat de „Parada florilor” – prințesele străbat centrul orașului în calești (Piața Victoriei – Mărășești – Parcul Botanic și retur)
Ora 18.00 – Dansuri contemporane – Școala de dans Eliana Club
Ora 18.30 – „Lumea de basm a lui H. C. Andersen” – viziunea floristului Piotr Marzek (Polonia)
Ora 19.20 – Program artistic susținut de Fanfara Big Band si solista Ingrid Nicolaescu
Ora 20.30 – „Jocul Ielelor – viziune florală” – susținută de Alina Nagy Ghinea (România), Diana Toma (România) și Alexandra Luca (România)

Sâmbătă 28.04.2018
11.00 – „Pedalarea Timfloralis” – tur al orașului cu biciclete împodobite cu flori, pe traseul : Parcului Botanic – Str. Gheorghe Dima – dreapta pe Str. Gheorghe Lazar – dreapta pe Bulevardul Cetății – dreapta pe Calea Torontalului – dreapta pe Calea Circumvalațiunii- Str. Gheorghe Lazăr – Str. Gheorghe Dima sensul giratoriu spre Str. Paris- dreapta pe Blv Republicii – sensul giratoriu spre Bulevardul Regele Ferdinand I  – pe langa Catedrala – stanga pe Str. 23 Decembrie 1989 – dreapta pe Blv. Ion C Bratianu – sensul giratoriu spre Bastionul Maria Theresia – sensul giratoriu de la Punctele Cardinale – Str. Oituz – Piata Marasti – Str. Gheorghe Dima – sosire înapoi la Parcul Botanic.

Piața Victoriei
12.00 – 14:30 Dansuri contemporane – Școala de dans Eliana Club, Scoala de balet Denisse și Scoala Chromatik Voice
18.00 – „Hora florală” – demonstrație susținută de Orit Hertz (Israel), Kristina Rimiene (Lituania), Rosella Mandau (Canada), Tuba Belgin Oskan (Turcia)
19.00 – „Future Love” – demonstrație susținuta de Dennis Kneepkens (Olanda) si Filomena Brisc (România)
20.00 – „Fusul Românesc” și „Focul Mistic” – demonstrație suținuta de Agna Martens, ambasador European Master Certification (Belgia)
21.00 – „Uvertura Primăverii” – Filarmonica Banatul și soliști ai Operei Naționale : Diana și Radu Zaharia

Piața Libertății
11.00 – 17.00 – „Micul Grădinar” – workshop pentru copii susținut de SC Horticultura SA (la pavilion)
12.00 – Workshop susținut de Facultatea de Horticultura si Silvicultura – USAMVBT (la pavilion)
Stand ”Floral boutique” Expoziție pălării, acesorii handmade – Atelier creativ de expresie susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
Stand ”Terasa Floral Boutique” (aranjamente florale, manechin cu fustă din mușchi, bustieră din flori) susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
La pavilioanele amenajate în piață se vor mai desfășura workshop-uri surpriză ale invitaților internaționali.

Duminică 29.04.2018
Piața Victoriei
15.00 – Dansuri contemporane – Scoala Chromatik Voice
19.00 – „Wishing the future” – demonstrație susținuta de Dennis Kneepkens (Olanda)
20.00 – „Big Band, Latino and More” – fanfara Sevens Showband
Piața Libertății
11.00 – 17.00 – „Micul Grădinar” – workshop pentru copii susținut de SC Horticultura SA (la pavilion)
Stand ”Floral boutique” Expoziție pălării, acesorii handmade – Atelier creativ de expresie susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
Stand ”Terasa Floral Boutique” (aranjamente florale, manechin cu fustă din mușchi, bustieră din flori) susținut de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara
La pavilioanele amenajate în piață se vor mai desfășura workshop-uri surpriză ale invitaților internaționali.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...