Noutati :

Masina de tocat carne: un aparat care ar trebui sa fie prezent in orice locuinta

30 iulie, 2019 - 10:14 AM
Autor: Redactie      
Categorie: UTILE
0

Când vine vorba de gastronomie, românii sunt recunoscuți pentru multitudinea de feluri de mâncare cu carne. Tăiatul porcului de Crăciun, tăiatul mielului de Paște, tăiatul unei găini de fiecare dată când vine cineva în vizită sunt doar câteva din tradițiile poporului român atunci când vine vorba de mâncare și de ospitalitate.

Cârnați, sarmale, chiftele, drob de miel, ciorbă de perișoare, caltaboș, sângerete… Toate aceste feluri de mâncare au în comun un singur lucru: carnea tocată folosită la realizarea lor. E clar, așadar, că românii folosesc des carnea tocată în bucătăria lor. Tot atât de normal este, în acest caz, ca fiecare dintre ei să dețină o mașină de tocat carne acasă.

Mașină de tocat carne – oferte (LINK)

Din fericire, avansul tehnologic ajută și pe acest plan. Mașinile de tocat carne au devenit produse foarte accesibile și cu multiple utilizări. Asta pentru că o mașină de tocat carne, în ciuda numelui, nu toacă doar carne.

Cele mai căutate modele de mașini de tocat carne din prezent sunt cele electrice, deși sunt destui și cei care preferă în continuare o mașină de tocat carne manuală. Care sunt avantajele unei mașini de tocat carne electrice? Evident, timpul mai scurt de tocare a cărnii ar trebui să fie primul avantaj. Dar nu e singurul.

Mașină de tocat carne – oferte (LINK)

La ce lucruri trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm o mașină de tocat carne:

– puterea motorului, exprimată în wați. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât este mai rapidă și ușor de folosit

– capacitatea de tocare a cărnii în kilograme pe minut

– funcţia revers, adică maşina poate scoate afară alimentele pe partea de sus. Aceasta poate fi utilizată în cazul în care maşina se blochează.

– materialul din care sunt fabricate cutiţele, sita şi alte componente este recomandat să fie inox

– accesoriile cu care vine echipată maşina de tocat, cum ar fi cele de cârnaţi, de roşii, de legume şi de prăjituri.

– dimensiunea de tocare. Maşinile de tocat carne pot avea 3 dimensiuni de tocare: mare, medie şi fină

– tava de alimentare și dispozitivul de împingere sunt două accesorii care îți ușurează munca

– cablul de alimentare e bine să aibă o lungime de circa 1 metru și poate fi restrâns într-un compartiment special, la fel ca la aspirator

Mașină de tocat carne – oferte (LINK)

De ce preferă lumea să își toace propria carne acasă decât să cumpere direct carne tocată? Evident, la fel ca orice alt lucru, când îl faci cu mâna ta, ai mai multă încredere în calitatea acestuia. Carnea tocată cumpărată din magazin nu este întotdeauna cea mai proaspătă și de regulă conține destui conservanți.

Întreabă orice măcelar și îți va spune același lucru: recomandabil este să cumperi carne proaspătă (dacă nu ai carne obținută direct din tăierea unui animal la tine în gospodărie) și să ți-o toci singur acasă cu o mașină de tocat carne.

 

 

 

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...