Mascatii de la trupele SAS de la Timisoara, ‘profesori’ pentru politistii din Lugoj in tehnici de interventie. Video

TIMISOARA. Trupele de elita ale Politiei Timis au ‘descins’ la Lugoj pentru o serie de antrenamente. Ii invata pe colegii lor, in aceste zile, cum sa intervina, cum sa actioneze in situatii operative si le prezinta tactici, tehnici si procedee in situatii limita.

Politistii de la Serviciul de Actiuni Speciale de la Timisoara fac cursuri teoretice si practice cu colegii din Lugoj, in special legate de folosirea armamentului, adaptate la noile conditii din teren, cand infractorii sunt tot mai periculosi, noteaza lugojinfo.ro.

***

Se numara printre cele mai performante unitati de trupe speciale ale Politiei din Romania, ii recomanda disciplina de fier, abilitatile iesite din comun, cultivate in ani de munca, forta cu care riposteaza si misiunile incheiate ca la carte.

Infractorii ii numesc ‘mascati’, iar noi nu le vedem niciodata fetele. Intervin in cele mai periculoase situatii si isi risca viata pentru salvarea oamenilor.

Vorbim de echipa de luptatori ai Serviciului de Actiuni Speciale a Politiei Timis, antrenata aidoma faimoaselor trupe SWAT.

Cei mai duri politisti, cei din SAS Timis sunt cei care actioneaza in situatii limita, atunci cand vieti sunt in primejdie, cand sunt puse la cale operatiuni complexe de prindere de infractori periculosi, adeseori inarmati, criminali sau traficanti de droguri de mare risc.

Timpul de reactie rapid, forta si tehnicile folosite de politistii SAS Timis au transformat actiunile din teren in succese.

In spatele lor, insa, sta o instructie riguroasa si solicitanta, de mii de ore de antrenament si trageri.

Luptatorii SAS sunt intr-o forma fizica perfecta, tintesc din orice pozitie si folosesc dotari la care politisti din structuri similare ale altor tari nici nu viseaza.

In antrenamente, lucreaza dupa scenarii reale, utilizand tactici bine analizate dinainte, fiind pregatiti pentru orice sitatie din teren. Au specialisti in dezamorsare de explozibili, dar si o echipa canina de top.

Castigatori si a numeroase premii, luptatorii de la trupele speciale de interventie reprezinta un nucleu de elita pe care Politia Timis se bazeaza in situatii critice, pentru ca munca lor nu inseamna doar 8 ore pe zi, ci o stare de alerta permanenta. Au, in medie, 550 de misiuni pe an.

Selectia pentru aceste trupe de elita ale Politiei, la Timisoara, este una dintre cele mai riguroase.

Antrenamentul trupelor speciale ale Politiei se imparte in mai multe categorii: antrenamentul pentru pregatirea fizica, antrenamentul pentru pregatirea tactica de interventie, antrenamentul pentru tragere, adica instructia tragerii, si cel pentru lupta corp la corp sau imobilizare, antrenamentul de combat. Pregatirea luptatorului de interventie este undeva intre 8 si 10 ore zilnic. Avem mai multe grade de pregatire. Aici ma refer la partea de baza, advanced si expert, cea de specialitate maxima. Bineinteles ca la fiecare antrenament trecem prin partea de baza, repetam notiunile fundamentale, cele de instructie primara, dupa care incepem sa diversificam, astfel incat sa reusim in timpul cat mai scurt fiecare luptator de interventie sa poata sa lucreze cat mai multe situatii tactice desprinse din situatia operativa, desprinse din realitate, si aplicate la instructia de pregatire. Primul pas, si cel mai important, pana sa ajungem sa lucram impreuna, este selectia luptatorului de interventii si actiuni speciale. Din faza de selectie, de pre-pregatire, de testare si evaluare a lui, ne dam seama daca este genul de persoana care poate lucra in echipa, coordonat, sub stres foarte mare. De abia dupa aceea pasul urmator este de selectie propriu-zisa, si apoi de integrare. De-asta nu avem dificultati, pentru ca gradul si procesul de selectie este incredibil si foarte riguros„, spune comisar sef Daniel Milincu, sef Serviciu de Actiuni Speciale Timis.

Luptatorii SAS Timis sunt admirati si invidiati deopotriva, iar munca lor sub presiune pare desprinsa din filme.
Opiniatimisoarei.ro a luat parte la un antrenament al trupelor de elita ale Politiei Timis si va dezvaluie cateva segmente intr-un video nerecomandat cardiacilor.

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. 123 spune:

  Politistii din Lugoj sunt o gluma. Toti copii de fosti militieni, grasi, fara scoala, si niste puturosi spagari care beau cu tiganii la nunti si botezuri. Lugojul a ajuns un oras fara politie…

 2. Marius spune:

  Super Domnul sa va aibe in paza sa să aveți misiune îndeplinită și în siguranță !
  As pregăti un exercițiu cu foști luptători sau actuali luptători MMA și etc nu doar cu colegi care cunosc procedurile macar o data la 1 an de zile sa fie așa o necunoscută pt politie atunci se vede pregătirea exacta !
  MMA vs SAS

 3. Andrei spune:

  Pana una alta, mafiotii tuciurii poseda sabii si arme de foc. Iar cand vor sa se taie ca in estul salbatic, politie negociaza prieteneste cu ei la o cafea. Asa ca SAS romanesc nu prea are misiuni, decat atunci cand se strica prieteniile si cineva trebuie sa le aduca aminte tuciuriilor „cine e seful”…

 4. Eu spune:

  Ciobanii aia la lugoj care fac pe politaii in primul rind trebuie educati cum sa treaca podul de fier fara sa calce lumea pe picioare si fara sa isi dea peste om parca ar fi chiori. Dupa asta trebuie educati cum sa vorbeasca frumos si fara sa se balbaie, si fara sa manince seminte si sa se scarpine la oua cu aceasi mana in timp ce incearca sa vorbeasca cu lumea. Si in ultima instanta sa nu mai suga cariciurile la tigani