Masca obligatorie in jurul scolilor din Timisoara si din judet. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis, dupa ce alti peste 50 de copii au fost confirmati cu COVID, in ultimele ore

TIMISOARA. Hotarare noua a Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis, intrunit vineri intr-o sedinta fulger online convocata de subprefectul Ovidiu Draganescu.
Aceasta si dupa ce in ultimele 24 de ore au fost confirmati cu coronavirus nu mai putin de 54 de copii, majoritatea elevi de scoala.

CJSU a decis ca, de luni, 20 septembrie, devine obligatorie purtarea mastii de protectie in jurul unitatilor de invatamant din tot judetul.

Pentru prevenirea raspandirii infectiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere gura si nasul, pe o raza de 50 de metri in jurul unitatilor de invatamant, pentru persoanele care stationeaza in acest perimetru, incepand cu data de 20 septembrie 2021„, se arata in hotararea Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis.

Va reamintim, vineri, in Timis au fost raportate 313 noi cazuri de imbolnavire cu noul coronavirus, iar rata de infectare este de peste 2 la mie.

CITESTE SI: A explodat numarul cazurilor noi de COVID in Timisoara si in judet. Avem 53 de copii intre cei 313 nou infectati confirmati in Timis 

CITESTE SI: Tot mai rau. Aproape 4.500 de noi cazuri de COVID si 71 de morti, in Romania. Timisul, judetul cu cele mai multe infectari noi, peste 300

CJSU a aprobat vineri si o alta hotarare in baza careia s-au actualizat anexele cuprinzand incidenta de la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Timiș, anexe intocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, in baza careia sunt stabilite restrictiile conform HG 932/2021.

Localitatile Cenei, Bara, Dumbrava și Denta au fost trecute pe anexa 2, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mica de 7,5/1000 de locuitori.

Principalele masuri aplicate intr-o unitate administrativ teritoriala la depasirea incidentei de 4/1000 de locuitori, in conditiile in care incidenta este mai mica de 7,5/1000 de locuitori, sunt urmatoarele:
– Se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 20:00 – 5:00, cu urmatoarele exceptii:
a)deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
b)deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;
c)deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;
d)deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.
– Operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sunt obligati sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea, in zilele de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 5,00-18,00. În intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfasura activitatea de livrare la domiciliu.
– Se suspenda activitatea operatorilor economici desfasurata in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness.
Aceste masuri sunt suplimentare fata de cele care se aplica la depasirea incidentei de 3/1000 de locuitori.

Localitatile Moravita și Sanandrei au fost trecute pe anexa 3 cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mica de 4/1000 de locuitori.

Principalele masuri aplicate intr-o unitate administrativ teritoriala la depasirea incidentei de 3/1000 de locuitori, in conditiile in care incidenta este mai mica de 4/1000 de locuitori, sunt urmatoarele :
a) Organizarea si desfasurarea activitatii in cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte sunt interzise;
b) Organizarea si desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise;
c) Organizarea si desfasurarea, in aer liber, a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale sunt interzise;
d) Activitatile recreative si sportive in grup desfasurate in aer liber sunt interzise;
e) Organizarea de evenimente private (nunti, botezuri, mese festive etc.) sunt interzise;
f) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este interzisa;
g) Activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare este permisa doar pentru persoanele cazate in cadrul acestor unitati;
Prepararea, comercializarea si consumul produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice sunt permise in spatiile special destinate dispuse in exteriorul cladirilor, in aer liber, cu exceptia spatiilor care au un acoperis, plafon sau tavan si care sunt delimitate de cel putin 2 pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Activitatile se vor desfasura cu respectarea masurilor de protectie sanitara stabilite prin ordin comun al ministrului sanatatii, al ministrului economiei, antreprenoriatului si turismului si al presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.
În situatia in care activitatea operatorilor economici prevazuti la lit. f) si lit. g) este restrictionata sau inchisa se permite prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consuma in spatiile respective;
h) Activitatile in baruri, cluburi si discoteci sunt interzise;
i) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este;
j) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de administrare a piscinelor interioare este interzisa.
k) Organizarea si desfasurarea adunarilor publice, organizarea de mitinguri si demonstratii este interzisa.
l) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitatea in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness este permisa fara a depasi 50% din capacitatea maxima a spatiului, cu asigurarea unei suprafete de minimum 7 mp pentru fiecare persoana.

Localitatile Ghizela, Jimbolia, Parta, Dudeștii Noi și Sacalaz au fost trecute pe anexa 4, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mica de 3/1000 de locuitori.

Principalele masuri aplicate la depasirea incidentei de 2/1000 de locuitori, in conditiile in care incidenta este mai mica de 3/1000 de locuitori, sunt urmatoarele :
– Competitiile sportive isi pot desfasura activitatea in spatii deschise/inchise, cu participarea spectatorilor pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului, cu asigurarea unei distante de minimum 1 m intre persoane.
– Organizarea si desfasurarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale, sunt permise numai cu participarea a cel mult 2500 de spectatori si cu purtarea mastii de protectie. Participarea este permisa doar pentru persoanele vaccinate, cu schema completa, persoanele care detin test negativ sau persoanele care se afla intr a 15 – a zi si a 180 – a zi ulterior trecerii prin boala. La depasirea unei incidente de 3/1000 de locuitori aceste activitati vor fi interzise.
– Sunt permise activitatile recreative si sportive desfasurate in aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc impreuna. La depasirea unei incidente de 3/1000 de locuitori aceste activitati sportive si recreativ in grupuri vor fi interzise.
– La evenimente private (nunti, botezuri, mese festive) este permisa participarea a maxim 150 de persoane in spatii deschise sau participarea a maxim 100 de persoane in spatii inchise. La stabilirea numarului de persoane in exterior si/sau in interior nu sunt luate in calcul persoanele care au varsta mai mica de 16 ani. Se permite majorarea numarului maxim la 300 de persoane in interior si pana la capacitate maxima in exterior, doar pentru persoanele vaccinate, cu schema completa, persoanele care detin test negativ sau persoanele care se afla intr a 15 – a zi si a 180 – a zi ulterior trecerii prin boala. Daca toate persoanele sunt vaccinate cu schema completa si au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, se permite organizarea de evenimente private (nunti, botezuri), cum ar fi, fara a selimita la acestea, in saloane, camine culturale, restaurante, baruri, cafenele, sali/corturi deevenimente, pana la capacitatea maxima a spatiului in interior. La depasirea unei incidente de 3/1000 de locuitori aceste activitati vor fi interzise.
– Organizarea de cursuri de instruire, workshop-uri pentru adulti, inclusiv pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene si conferinte este permisa cu participarea a max. 150 de persoane in interior si 200 de persoane in exterior, cu respectarea masurilor de distantare si obligativitatea purtarii mastii de protectie.
– Organizarea si desfasurarea adunarilor publice, organizarea de mitinguri si demonstratii este permisa cu participarea unui numar maxim de 100 de persoane.
– Activitatea in baruri, cluburi si discoteci este permisa fara a depasi 70% din capacitatea maxima a spatiului, daca toate persoanele sunt vaccinate. La depasirea unei incidente de 3/1000 de locuitori aceste activitati vor fi interzise.
– Activitatea operatorilor economici care administreaza sali de jocuri este permisa fara a depasi 70% din capacitatea maxima a spatiului, fiind permis accesul persoanelor vaccinate cu schema completa de vaccinare.

Masurile legate de anexe se vor aplica incepand de sambata, 18.09.2021.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Am citit azi pe net spune:

  Un copil de şapte ani din Botoşani a murit în spital, după ce i s-a făcut rău la şcoală. Se crede că din cauza măştii de protecţie fiindca era obligat sa o poarte non -stop chiar si in pauze.Potrivit medicilor, copilul a ajuns în stare foarte gravă, decompensat, cu saturaţie 30, comatos. A fost nevoie de resuscitarea sa în secţia de urgenţă, însă din păcate şcolarul nu a răspuns manevrelor.Mama baiatului este profesoara si tatal este asistent medical.

 2. D Fritz spune:

  Cetatenii pederasti vor fi scutiti de purtarea botnitei.

 3. ID2020 spune:

  90% din preoti nu cred in ce predica. dar e foarte profitabil, asa ca niciunu nu vorbeste negativ.
  La fel si cu doctorii. multi dintre ei stiu ca covidu e o farsa. dar li s-au triplat salariile chiar inainte de covid. plus ca se pot face multi bani cu pandemia. nici nu va inchiputi cati bani se fac, cata mita se da..

 4. Klausica spune:

  Untold, Saga, EC au fost tinute, banii au fost sifonati, baietii destepti s-au imbogatit, acum mars in casa, nevaccinatule! Contribuie la bugetul tarii, chiar daca noi nu iti dam nimic. Lasa-ne sa te furam la facturi, ca altfel dracu te-a luat.

  Papieren, bitte !

  Va rog eu, spuneti-mi o tara unde mai exista un dram de libertate. 🙂

 5. covidism spune:

  Cine crede ca nebunia se va termina, e prost de bubuie.

  Nu doar ca nu se va termina ci se va accelera. De luna viitoare se baga banii digitali legati direct de IDul personal. de la anu incep lockdownurile din cauza de climate change, se vor interzice banii cash, se introduce social credit score…

  Ce se face acum, e doar instalarea sistemului de control .. abia de la anu-i da drumu

 6. rockefeller1973 spune:

  ‘Indiferent de cost, revolutia chineza poate fi considerata un success. Experimentu social din China, e unu dintre cele mai importante si de succes experimente din istorie’.

  Pentru cine nu stie: revolutia culturala din china a dus la foamete si moartea a 60 milioane de persoane. reeducarea populatiei in ideile comunismului… in 1979 au trebuit sa permita proprietatea privata in agricultura, altfel mureau de foame ca in corea de nord..
  Rockefeller e unu din proprietarii FederalReserve. adica stapanu lui Bill Gates si Zuckerberg

 7. Aperol Spritz spune:

  Eu nu port niciunde și până acum nu am murit

  • Aperol Spritz spune:

   Sunt destul de viu sa înțeleg că nu este un virus mortal… Am trecut prin virus „mortal” fara niciun fel de problema. Despre cine are probleme, nu este treabă mea, este treabă statului să asigure destule locuri la spital și medici profesioniști. Plătesc taxele și pretind servici, și nu limitări de libertate din cauza bani aruncați pentru un ser de cacao.

 8. dolfi spune:

  untervaxxed minim 3 injectii nu mai mult de sase luni de la ultima.. vaxxed – minim doo injectii.. untervaxxed- persoana nemodificata genetic

 9. yo ptr.dolfi spune:

  Adica tradus inseamna – FRAUDĂ TOTALĂ: CDC permite spitalelor să clasifice persoanele moarte vaccinate ca „decese nevaccinate”…asta e la americani.Se da vina pe cei nevaccinati ca ei mor cei mai multi si astfel lumea va da buluc la vaccinare

 10. Rumburak spune:

  dupa ce au terminat amatorii de vaccinare umani au in pregatire vaccinarea animalelor, probabil nu numai de companie. au inceput la gradina zoologica din new york, o sa continue cu animalele de companie si dupa aceea de ce nu, la animalele pe care le punem in farfurie. afacerea pfizer nu cunoaste limite.

 11. loki spune:

  Pana acum trebuia sa invat programul scolar deoarece autobuzele circula dupa cum au plozii scoala. Acum trebuie sa invat si harta scoliilor din judet sa stiu cand sa pun masca… ai de plm ce rumuni idioti!

 12. Cetatean care nu face "research" pe facebook spune:

  Daca comentarile de aici reprezinta opinia timisorenilor atunci putem sa ne atarnam toti de copac.

  Daca crezi ca:
  -Covidul nu exista
  -Vaccinul este instrument de control al populatiei
  -Masurile de prevenire a raspandirii virusului sunt dictatura
  -Mastile sunt periculoase sau chiar letale

  Sansele sunt foarte mari sa suferi de efectul Dunning-Kruger, cand de fapt nu esti mai destept nici ca Englezii, nici ca Germanii, nici ca Francezii, nici Italienii, nici israelienii, ba chiar nu esti mai destept ca nimeni, esti simplu/a la minte si trebuie sa iti vezi de munca fara sa distribui rahaturi ce le ai invatat de la alti prosti pe net