Noutati :

Masca de protectie, obligatorie la orele de sport facute in sala

3 martie, 2021 - 09:10 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

Elevii care merg fizic la scoala vor trebui sa poarte masca de protectie si in timpul orelor de educatie fizica facute in interior.

CITESTE SI: Carantinarea Timisoarei, recomandata de INSP. Doar tu o poti evita! Avertismentul de ultim moment de la Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta 

Ministerul Sanatatii nu este de acord cu desfasurarea orelor de sport in sala fara masca, insa admite ca in aer liber, activitatile fizice se pot desfasura fara masca, insa cu respectarea distantei fizice, scrie ziare.com.

Ministerul Sanatatii face urmatoarele precizari cu privire la propunerile de completare a Ordinului ministrului Educatiei si ministrului Sanatatii nr. 3.235/93/4.2.2021 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica referitoare la purtarea mastilor de protectie in timpul activitatilor sportive:

(1) Ministerul Sanatatii sustine ferm purtarea mastii in timpul activitatilor sportive care se desfasoara in interior. Activitatile sportive in aer liber se pot desfasura fara purtarea mastii de protectie, cu respectarea distantei fizice recomandate intre elevi.

(2) Datele care stau la baza deciziilor Ministerului Sanatatii:

*incidenta in crestere a cazurilor de la reluarea cursurilor in format fizic;

*cresterea cazurilor pozitive COVID-19 in randul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasa si a numarului claselor/grupelor suspendate, conform datelor oficiale; astfel, in perioada 23 februarie – 1 martie 2021, in sistemul national de invatamant preuniversitar s-au inregistrat:
– 405 infectari in randul elevilor pana la data de 1 martie 2021;
– 418 infectari in randul personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic pana la data de 1 martie 2021;
– 494 de clase/grupe au suspendat activitatea in perioada 23 februarie – 1 martie 2021;

*numarul in crestere de infectari cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetica B.1.1.7, precum si repartitia lor geografica extinsa pe tot teritoriul Romaniei, cu rata de transmitere si contagiozitate crescuta la copii„, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Sanatatii.

Reprezentantii din Sanatate mai transmit ca trebuie subliniate urmatoarele aspecte:

– in timpul efortului fizic creste mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoana receptiva, implicit riscul de transmitere;
– masura relaxarii purtarii mastilor in timpul orelor de sport ar zadarnici efortul sustinut de a purta masca in timpul tuturor celorlalte activitati scolare;
– mai multe tari au luat decizia sistarii complet a activitatilor sportive.

Precizarile Ministerului Sanatatii vin dupa ce ministrul Educatiei, Sorin Campeanu, spunea in 10 februarie ca ia in calcul renuntarea la mastile de protectie in timpul orelor de sport. La acea vreme, seful de la Educatie dadea exemplul altor tari europene in care masca la orele de sport nu este obligatorie.

Austria nu solicita purtarea mastii in timpul orelor de educatie fizica, Belgia nu solicita, Bulgaria nu solicita, Estonia nu solicita, Finlanda nu solicita, Suedia nu solicita„, spunea Sorin Cimpeanu in urma cu aproape o luna.

Foto: sursazilei.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...