Noutati :

Masa calda pentru elevii unui liceu din Timisoara! De ce e imposibil?

6 septembrie, 2016 - 02:20 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Un liceu din Timisoara este singura unitate de invatamant din judetul Timis inclusa intr-un program pilot, la nivel national, prin care elevii care invata aici, din ciclul primar si cel gimnazial, sa primeasca o masa calda sau de un pachet alimentar pe zi.

Este vorba despre Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timisoara, iar directorul acestuia, Cornel Petroman, spune ca este greu spre… imposibil de pus in practica acest proiect.

Imi trebuie personal in plus, buget pentru costul mancarii ca nu am eu sa le dau din buzunar, imi trebuie vesela, extinderea salii de mese. Avem bucatarie proprie care poate asigura masa pentru cel mult 300 de persoane, capacitatea fiind de 68 de persoane pe serie, dar aceasta va trebui extinsa. De asemenea, se impune un traseu al alimentelor si al mancarii gatite”, a spus Cornel Petroman.

Directorul unitatii scolare mai spune ca programul nu are nicio reglementare si ca este sceptic ca acesta va putea fi functional odata cu inceperea anului scolar, asa cum vrea Guvernul.

Nu stiu cum vad cei din Guvern realizarea practica a programului. Proiectul a fost publicat in presa si atat, noi nu avem nicio reglementare, nu avem buget, cum sa se aplice? Ar fi minunat sa se aplice, dar nu sunt posibilitati, nu avem conditii”, a spus Petroman.

Potrivit directorului, la Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” din Timisoara ar urma sa beneficieze de acest program 956 de elevi din invatamantul primar si gimnazial.

Potrivit propunerii, incepand din anul scolar 2016 – 2017 se acorda, cu titlu gratuit, elevilor din invatamantul primar si gimnazial un supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi in perioada desfasurii activitatii didactice.

Valoarea limita a pachetului alimentar sau a mesei calde este de sapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar. Suma cuprinde pretul produselor, cheltuielile de transport, distributie si depozitare a acestora. Suma alocata va fi actualizata periodic, prin hotarare a Guvernului, in functie de evolutia preturilor si tarifelor, se arata in proiectul de act normativ.

Documentul Executivului mai prevede ca, la cererea motivata a parintilor, elevii care, din considerente de natura medicala , culturala ori religioasa, nu pot beneficia de pachetul alimentar sau masa calda, vor primi produse alimentare adecvate, in limita unei valori zilnice de sapte lei. Scolile raspund de respectarea normelor igienice de depozitare a acestor alimente.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...