Noutati :

Marsul suporterilor timisoreni Druckeria: „Pacat! Pacat! De sangele varsat!“ si „Cinste lor, cinste lor eroilor!“

17 decembrie, 2011 - 10:40 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Peste o suta de suporteri ai echipei Poli Timisoara au pornit intr-un mars, din Piata Maria la Cimitirul Eroilor, pentru a aduce un omagiu eroilor care au murit acum 22 de ani, in Revolutia din 1989!

Suporterii au pornit din Piata Maria „inarmati“ cu steaguri, torte, lumanari si coroane! Ei au facut mai multe faclari, pe tot parcursul traseului!

Marsul Asociatiei Clubul Suporterilor Timisoreni „Druckeria” a avut loc pe traseul: Piata Maria – Podul 16 Decembrie – Catedrala Mitropolitana – Piata Operei – Str. Alba Iulia – Piata Libertatii – str.Ungureanu – Piata Marasti – Calea Sever Bocu – Cimitirul Eroilor.

Jos co-mu-nis-mul!“, „LI-BER-TA-TE!“ sau „TI-MI-SOA-RA!!!“ au fost cateva dintre scandarile acestora! Trecatorii au privit uimiti grupul de tineri care trece prin centrul orasului cu drapele si torte.

Abia cand au inceput sa strige „Pacat! Pacat! De sangele varsat!“ si „Cinste lor, cinste lor eroilor!“ si-au dat seama ca este un semn de recunostinta pe care fanii Poli Timisoara il aduc eroilor ucisi la Revolutia din 1989, la Timisoara.

Suporterii timisoreni isi arata respectul pentru cei care au murit in decembrie 1989. La Timisoara poate fi pornita o revolutie si in fotbal! Trebuie sa fim uniti si sa luptam impotriva mafiei“, a spus unul dintre suporterii timisoreni prezenti la mars. El si-a exprimat dorinta ca echipa fanion a orasului sa promoveze si sa-si reocupe locul intre echipele fruntase ale campionatului romanesc.

Fanii s-au oprit in fata Catedralei Mitropolitane. Pe treptele acesteia au lasat mai multe candele aprinse si si-au continuat drumul.

La Cimitirul Eroilor, timisorenii au depus coroane si lumanari in onoarea martirilor care au murit acum 22 de ani.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...