Noutati :

Mars pentru respect si viata la Iulius Mall Timisoara

19 martie, 2015 - 12:06 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Iulius Mall Timisoara va gazdui sambata un eveniment care marcheaza Ziua Mondiala a Sindromului Down, celebrata in fiecare an in data de 21 martie. Actiunea „Pune-te in locul meu” este organizata de Fundatia „Pentru Voi”, impreuna cu un grup de beneficiari cu sindrom Down din Timisoara si va incepe la ora 12.00.

Timp de o ora, clientii Iulius Mall se vor intalni cu beneficiarii Fundatiei „Pentru Voi” si vor putea participa impreuna la un mars de constientizare a acestui tip de dizabilitate intelectuala. In cadrul acestei plimbari a prieteniei, participantii vor purta o vestimentatie colorata, promovand diversitatea, si vor impartasi informatii si experiente din viata lor.

„Pune-te in locul meu” este o continuare a actiunilor de constientizare, pe care fundatia le desfasoara pentru a atrage atentia asupra dificultatilor de acceptare si incluziune intampinate de persoanele cu sindrom Down si, in general, de toti cei cu dizabilitati intelectuale.

„De sapte ani, organizam evenimente de constientizare cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down: ne-am intalnit cu politicieni, cu reprezentanti ai autoritatilor locale, cu studenti si cadre didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara. Anul acesta, ne propunem sa ne intalnim cu concetateni de-ai nostri, care se afla in mall sambata si pe care dorim sa-i rugam sa nu stigmatizeze si sa nu respinga persoanele cu Sindrom Down, ci sa-i cunoasca si sa le devina prieteni. Pentru ca prietenia nu tine cont de numarul cromozomilor!”, a declarat Laila Onu, Director Executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Sindromul Down este o afectiune cromozomiala provocata de prezenta unui cromozom suplimentar in constructia genetica si apare inca din momentul conceperii embrionului. Persoanele afectate au 47 cromozomi in loc de numarul obisnuit de 46. Cea mai des intalnita forma a sindromului (95% din cazuri) este trisomia 21.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...