Opinia Timisoarei

Mars la Timisoara pentru Ucraina, la doi ani de la izbucnirea razboiului. 4000 de refugiati si-au gasit adapost in orasul nostru

TIMISOARA. Se împlinesc doi ani de la începutul războiului din Ucraina, sambata, 24 februarie. Sunt doi ani în care Timișoara a fost unită pentru a sprijini peste 4000 de refugiați ucraineni care au ales orașul nostru pentru a se adăposti de război.
Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara împreună cu LOGS – Grup de inițiative sociale, alături de comunitatea ucraineană, organizează acțiunea ”După doi ani – Timișoara rămâne alături de Ucraina”.
De la orele 16.00 la 18.00, este programat un “Marș Tăcut pentru Ucraina”.
Ucrainenii din Timișoara, dar și oameni din comunitate care doresc să fie alături de ei, vor porni in coloana de la Casa Logs, strada Tebea 12, pe traseul Bogdan Petriceicu Hașdeu – Calea Bogdăneștilor – Calea Circumvalațiunii – Bulevardul Republicii – Bulevardul Regele Ferdinand – Catedrala Mitropolitana – Piața Operei. Participanții vor purta mesaje de susținere pentru Ucraina, iar pe drum vor fi marcate 12 dintre cele mai importante momente ale războiului (alese de comunitatea de ucraineni). De-a lungul traseului marșului se poate vedea expoziția foto “După doi ani”.
Un moment de reculegere va fi tinut în Piața Victoriei in memoria celor cazuti in lupte si vor fi aprinse lumanari, iar intre orele 18:00-19:00, clădirea Operei va fi luminată în culorile steagului Ucrainei.
La cinematograful Victoria din vecinatatea Pietei Balcescu va fi proiectat, de la orele 20.00, filmul ”20 de zile în Mariupol”, regizat de Mstyslav Chernov.
Exit mobile version