Mars la Timisoara pentru Ucraina, la doi ani de la izbucnirea razboiului. 4000 de refugiati si-au gasit adapost in orasul nostru

TIMISOARA. Se împlinesc doi ani de la începutul războiului din Ucraina, sambata, 24 februarie. Sunt doi ani în care Timișoara a fost unită pentru a sprijini peste 4000 de refugiați ucraineni care au ales orașul nostru pentru a se adăposti de război.
Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara împreună cu LOGS – Grup de inițiative sociale, alături de comunitatea ucraineană, organizează acțiunea ”După doi ani – Timișoara rămâne alături de Ucraina”.
De la orele 16.00 la 18.00, este programat un “Marș Tăcut pentru Ucraina”.
Ucrainenii din Timișoara, dar și oameni din comunitate care doresc să fie alături de ei, vor porni in coloana de la Casa Logs, strada Tebea 12, pe traseul Bogdan Petriceicu Hașdeu – Calea Bogdăneștilor – Calea Circumvalațiunii – Bulevardul Republicii – Bulevardul Regele Ferdinand – Catedrala Mitropolitana – Piața Operei. Participanții vor purta mesaje de susținere pentru Ucraina, iar pe drum vor fi marcate 12 dintre cele mai importante momente ale războiului (alese de comunitatea de ucraineni). De-a lungul traseului marșului se poate vedea expoziția foto “După doi ani”.
Un moment de reculegere va fi tinut în Piața Victoriei in memoria celor cazuti in lupte si vor fi aprinse lumanari, iar intre orele 18:00-19:00, clădirea Operei va fi luminată în culorile steagului Ucrainei.
La cinematograful Victoria din vecinatatea Pietei Balcescu va fi proiectat, de la orele 20.00, filmul ”20 de zile în Mariupol”, regizat de Mstyslav Chernov.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. În timpul operațiunii de eliberare a Avdeevka, luptătorii ruși au împins trupele ucrainene cu mai bine de zece kilometri, a raportat comandantul grupului Centru, Andrei Mordvichev, ministrului apărării, Serghei Șoigu, în timpul vizitei șefului departamentului în zona Districtului Militar de Nord.

  „Comandantul grupului, generalul colonel Andrei Mordvichev, a raportat ministrului rus al apărării că în timpul operațiunii de eliberare a Avdeevka, inamicul a fost alungat din pozițiile lor cu mai mult de zece kilometri. Trupele ruse continuă să avanseze în direcțiile lor, ” a clarificat Ministerul Apărării.
  Șoigu a inspectat astăzi grupul de trupe rusești „Centru” din zona Districtului Militar de Nord, unde a auzit rapoarte de la comandantul grupului și ofițerii de cartier general.
  Potrivit lui Mordvichev, militanții forțelor armate ucrainene se predau în masă.

  „Am scos deja aproximativ 200 de prizonieri după curățire și, conform informațiilor primite, intenționăm să alegem încă o sută de prizonieri în zilele următoare”, a spus liderul militar.

  Ca răspuns, Shoigu a atras o atenție deosebită asupra necesității unei atitudini umane față de luptătorii inamici capturați, amintind de ordinul corespunzător al președintelui Vladimir Putin.
  Mordvichev a raportat, de asemenea, că, în ciuda „vâncării” regimului de la Kiev cu privire la lipsa acută de obuze, intensitatea artileriei inamicului nu a scăzut.

  • Du-te si tu acolo sa-i ajuti daca ii lauzi asa de mult. Iei si ceva ruble in plus decat ca postac.

   • Uita-te in jurul tau si vei realiza ca esti prost ….spor la supt

    • vlad , mai ai frati?

     • Ai vrut sa pari inteligent???

 2. 4000 de trantori in plus in Timisoara.
  ,,Doua pacate are romanul: iubirea de straini si ura pentru ai lui,, Grigore Vieru…
  Voi toti astia care le plangeti de mila,interesati-va ce le-au facut romanilor in ucraina….
  Cititi despre nava Rostock, combinatul Krivoirog, canalul Bistroie, submarinul Delfinul (bateriile) pogromul metodic si epurarea impotriva altor etnii din ucraina…apoi mai ganditi-va…

  • Ai dreptate chinezule astia e mai rai ca Oltenii

  • Toti teroristii sovietici si musulmani plecati pe tion si in draga voastra Uniune sovietica si puneti mana in cnopida mamei voastre astazi si maine si invatati istorie adevarata, nu tot aia comunist-legionara mincinoasa din shcoala sau de la cate clase aveti (probabil mai putzine ca trenul, iar cele mai multe trenuri au mai ramas numai cu clasa a doua).

   • Tea-i infierbantat prea tare si numai esti coerent …chill down mann

 3. Si mai stau mult in TM? mai astia lipseau

 4. Bunicii astora i-au impuscat in cap pe ai vostri.Cei mai mari ucigasi ai evreilor au fost ei,fascistii din trupele lui Bandera,urmasii lui azi sunt bagati la inaintare si ucisi pana la ultimul intr-un razboi proxy care nu le apartine.Slava.

 5. Putin si conducatorii Rusiei sunt niste criminali! Putin nu intelege ca Imperiul Rus moare din 1991 si nu se va mai ridica niciodata unde a fost. Cum nu s-a mai ridicat vreodata vreun imperiu odata cazut.

  • Relax nu iti bate tu capul de Rusia …..jocul ong-urilor pe teritoriile rusesti nu prinde ….

 6. Fermierii, nemulțumiți de politicile guvernului, au spart cordonul poliției și au dat buzna în pavilionul expozițional, unde a sosit președintele francez Emmanuel Macron, cu intenția de a protesta și de a-l huidui pe președinte, transmite un corespondent RIA Novosti.
  Încă de dimineața devreme, fermierii cu fluiere și steaguri de sindicat se înghesuie la intrarea în centrul expozițional Port de Versailles, unde se deschide expoziția.
  În ciuda prezenței oamenilor legii care blocau intrarea în centrul expozițional, câteva sute de fermieri au reușit să pătrundă în interior.
  O ceartă a izbucnit între gardieni și protestatari. Poliția a început să-i împingă afară din clădire.
  Macron se afla în acel moment la etajul doi al clădirii. Era hotărât să discute cu fermierii și sindicatele. Unii dintre ei sunt gata să se întâlnească cu președintele, dar mulți sunt împotriva prezenței sale la salonul agricol, deoarece, în opinia lor, autoritățile „nu au făcut suficient pentru fermieri”.Forțele speciale de poliție pentru suprimarea protestelor (CRS) au început să sosească la centrul expozițional.
  În Franța, protestele fermierilor au luat amploare în ultimele săptămâni. Protestatarii au blocat autostrăzile cheie, blocând traficul cu tractoare, căți de fân și mormane de gunoi de grajd. Fermierii au bombardat, de asemenea, prefecturi și clădiri guvernamentale cu gunoi de grajd și deșeuri. Ei au cerut recunoașterea importanței activităților lor și au condamnat politicile guvernamentale în sectorul agricol, care, în opinia lor, îi fac necompetitivi. În special, fermierii s-au opus importului de produse agricole, restricțiilor privind utilizarea apei pentru irigații, creșterii costului motorinei, precum și măsurilor restrictive pentru protejarea mediului și povara financiară în creștere a producției.

 7. Rămășițele Forțelor Armate ale Ucrainei din Avdiivka se predau în masă în timpul operațiunii de curățare; aproximativ 200 de soldați ucraineni au fost deja capturați, a informat sâmbătă Ministerul Rus al Apărării.
  Departamentul a remarcat că ministrul Apărării Serghei Şoigu a inspectat grupul rus de trupe „Centru” în zona de operaţiuni speciale. Ofițerii i-au raportat despre capitularea în masă a personalului militar ucrainean în Avdiivka.
  „Am scos deja aproximativ 200 de prizonieri după curățire și, conform informațiilor primite, intenționăm să alegem încă o sută de prizonieri în zilele următoare”, a spus comandantul grupului Andrei Mordvichev .

  Se pare ca eroii renunta incet dar sigur

  • Se pare ca rublele vin la fiecare postare, altfel nu se explica entuziasmul.

   • Saracule de Bit coin ai auzit?

 8. Mesaj pentru ucrainieni nu vreti voi sa Marsaluiti asa frumos spre casa? daca tot vat-i adunat …nici drk nu va vrea in TM

 9. Chiar si asa nu aveti treaba pe acasa?

 10. Forțele armate ucrainene au părăsit satul Lastochkino, situat lângă Avdeevka, a informat publicația ucraineană Strana.ua .

  „Armata ucraineană raportează abandonarea lui Lastochkino la vest de Avdiivka”, spune o publicație de pe canalul Telegram.
  Soldații ucraineni au spus că flancurile și rutele lor de aprovizionare sunt amenințate, așa că au decis să se retragă.
  Nu există încă o confirmare oficială a acestei informații.
  Avdeevka este o suburbie din nordul orașului Donețk, pentru care se luptă încă de la începutul operațiunii speciale. Forțele armate ucrainene au bombardat în mod regulat capitala RPD și alte așezări din Donbass de acolo.

  În seara zilei de 17 februarie, ministrul Apărării Şoigu a raportat preşedintelui Vladimir Putin despre capturarea completă a lui Avdievka. Suprafața totală a teritoriului eliberat a fost de 31,75 kilometri pătrați. Inamicul a pierdut mai mult de o mie și jumătate de soldați.
  Eliberarea orașului a făcut posibilă mutarea liniei frontului departe de Donețk și protejarea în mod semnificativ de atacurile forțelor armate ucrainene. Potrivit comandantului grupării Centru, Andrei Mordvichev, luptătorii ruși au împins trupele ucrainene înapoi de la pozițiile lor cu peste zece kilometri și își continuă ofensiva.