Decizia UDMR: PDL are cateva zile sa vina cu o solutie la Legea educatiei

Liderii UDMR au decis in sedinta de la Targu Mures sa dea un ultimatum Guvernului Boc. Partenerii din coalitie au termen limita o saptamana sa vina cu o solutie pentru adoptarea Legii educatiei. In caz contrar, UDMR se retrage de la guvernare. Reprezentantii UDMR s-au suparat pe coalitia din care fac parte dupa ce Legea educatiei a fost intoarsa la Senat, de Curtea Constitutionala. Asa ca, astazi, liderii Uniunii s-au intalnit la Targu Mures, pentru a decide daca ies de la guvernare. Liderii UDMR sunt nemultumiti de tergiversarea adoptarii Legii educatiei - proiect care prevede, printre altele, cateva drepturi in plus pentru minoritatile nationale. Amenintarea lansata de UDMR l-a facut pe presedintele Traian Basescu sa se duca, recent, la palatul Victoria, pentru a sta de vorba cu Marko Bela si Emil Boc. Acum, UDMR le-ar putea cere colegilor din Guvern un termen limita pentru adoptarea acestei controvesate legi a educatiei. Intre timp, liberalii sunt cu ochii pe UDMR. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ca, daca liderii Uniunii vor decide sa iasa de la guvernare, formatiunea sa este dispusa sa discute formarea unei noi majoritati parlamentare. Cu toate acestea, Antonescu sustine PNL nu isi va negocia pozitia politica referitoare la legea educatiei.

Liderii UDMR au decis in sedinta de la Targu Mures sa dea un ultimatum Guvernului Boc. Partenerii din coalitie au termen limita o saptamana sa vina cu o solutie pentru adoptarea Legii educatiei. In caz contrar, UDMR se retrage de la guvernare.

Reprezentantii UDMR s-au suparat pe coalitia din care fac parte dupa ce Legea educatiei a fost intoarsa la Senat, de Curtea Constitutionala. Asa ca, astazi, liderii Uniunii s-au intalnit la Targu Mures, pentru a decide daca ies de la guvernare.

Liderii UDMR sunt nemultumiti de tergiversarea adoptarii Legii educatiei – proiect care prevede, printre altele, cateva drepturi in plus pentru minoritatile nationale.

Amenintarea lansata de UDMR l-a facut pe presedintele Traian Basescu sa se duca, recent, la palatul Victoria, pentru a sta de vorba cu Marko Bela si Emil Boc.

Acum, UDMR le-ar putea cere colegilor din Guvern un termen limita pentru adoptarea acestei controvesate legi a educatiei.

Intre timp, liberalii sunt cu ochii pe UDMR. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ca, daca liderii Uniunii vor decide sa iasa de la guvernare, formatiunea sa este dispusa sa discute formarea unei noi majoritati parlamentare.

Cu toate acestea, Antonescu sustine PNL nu isi va negocia pozitia politica referitoare la legea educatiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.