Marius Craina, candidatul Pro Romania la Primaria Timisoara: Nu cred ca e o intamplare ca a venit Corpul de Control la Spitalul Judetean. E o intimidare

TIMISOARA. Medicul Marius Craina, candidatul Pro Romania pentru fotoliul de primar al Timisoarei, fost director al Spitalului Judetean, spune ca Ministerul Sanatatii a trimis Corpul de control la institutia pe care a condus-o, in plina criza de coronavirus, pentru a-l intimida.

CITESTE SI: Un computer tomograf din Spitalul Judetean Timisoara a fost folosit 2 ani fara autorizatie pentru siguranta la radiatii, anunta managerul Raul Patrascu. Vine Corpul de Control de la Ministerul Sanatatii sa faca ancheta 

Cand am aflat ca e corpul de control de la Ministerul Sanatatii, m-am intrebat de ce tocmai acum. Nu cred ca e o intamplare, nu cred ca e o coincidenta ca acest Corp a venit imediat dupa anuntarea candidaturii mele la primarie. Ceea ce, pe de o parte. ma face extrem de increzator, pentru ca altfel, daca nu credeau ca intr-adevar din iunie voi fi primarul Timisoarei, nu cred ca deplasau o intreaga echipa de la minister in plina criza. Refuz sa cred ca e o coincidenta. In toata perioada de mandat mi-am aparat colegii, personalul. Eu am avut un principiu pe care ma bazez in continuare: sa respect legea. Niciodata nu am luat o decizie singur si asa am facut lucrurile, sa respectam legea. Consider ca e o incercare de intmidare, sa incerce sa ma intimideze si sa creeze un aspect negativ vizavi de activitatea mea. Mi-as dori ca toti care vor fi manageri sa puna atata suflet cat am pus eu si sa aiba cateva realizari pe care le-am avut eu. Stiti cum arata spitalul in 2016 si cum arata acum. Sa nu uitam Marii Arsi, Centrul de Transplant Renal pe care l-am reluat. Am mers cu toate acestea inainte si actualmente e in plina renovare Sectia de Urologie„, a declarat Craina.

Fostul manager al Spitalului Judetean spune ca din presa a aflat ca nu exista autorizatie pentru Computerul Tomograf si ca din functia detinuta a facut toate demersurile pentru instalarea aparatului.

Computerul Tomograf nu avea autorizatie… din presa am aflat acum cateva zile. Am efectuat absolut toate demersurile pentru instalarea aparatului. Au fost probleme la autorizatia de instalare a aparatului. Ce depindea de mine, am pus la dispozitie tot ce era de depus pentru ca aparatul sa fie legal amplasat, utilizat.
Noi nu am avut nicio instiintare oficiala sau neoficiala ca aparatul nu ar detine autorizatie de functionare. In primavara anului 2018, stiu ca am facut inventarul aparatelor de radiologie pe care spitalul le avea, iar in acea adresa, nu aparea niciunde ca deficienta autorizatia de functionare pentru Tomograf. Nu m-am gandit nicio secunda ca acel aparat nu avea autorizatie„, a mai declarat Craina.

Adrian Pau: In spate se afla Virgil Paunescu

Liderul Pro Romania, deputatul Adrian Pau crede ca acest control a fost trimis la solicitarea unuia dintre cei care au candidat pentru functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara, care nu a fost sustinut de Craina.

Daca Marius Craina il sustinea pe Virgil Paunescu (sef Oncogen, n.r.), Computerul Tomograf avea autorizatie si nu venea nici corpul de control. Nu e prima actiune a lui Paunescu de acest gen„, a declarat Pau.

Ministerul Sanatatii a trimis zilele trecute Corpul de Control la Spitalul Judetean Timisoara, dupa ce noul manager, Raul Patrascu, despre care se spune ca e omul sustinut de Paunescu, a constatat ca cel mai nou tomograf al spitalului functiona fara autorizatie de securitate la radiatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Toți sunt ,,SOMITĂȚI” mari ,,PROFESORI” dar când îi consulți mai amănunțit sunt niste gunoaie psd-iste din cauza cărora România este in evul mediu.
    Normal că ei sunt profesorii dacă alții care nu au fost cu ciuma roșie nu au avut loc de ei.

    • Ai dreptate omule dar din pacate nu se poate face nimic atât timp cât politicul dictează cine trebuie să fie director de spital, grădiniță, școala generală, liceu etc

  2. Pt a fi medic, urmezi cursurile facultății de medicina, pentru a fi profesor, urmezi cursurile universităților cu specializări, matematica, litere, istorie, etc…. chimie; pentru a fi strungar urmezi cursurile gimnaziale și școala profesionala, pentru a fi politician….. politician! Ce cursuri se absolvă! Nicio școala! Nicio direcție, nicio orientare, nicio deontologie, politicienii sunt persoane fără specializare in politica! Ei ne fac viața! In epoca comunista pentru a fi “politruc” se urmau cursurile școlii de partid “Ștefan Gheorghiu”! Va rog sa analizam, Națiune! Cine ne trasează cursul vieții sociale, economice, școala, sănătatea, care sunt principiile acestora, unde le învață, pe o terasa in colț de strada sau chiar in P-ta revoluției sau a victoriei! Sunt absolvenți absenți și fără examene promovate! Acesta este portretul politicianului!!

    • Aveti perfectă dreptate dar nu uitati partidul e un grup de oameni si de i nterese si care au acelasi scop si care atunci cand ajung la putere fac tot ce pot pt a si atinge scopurile pt care s au unit in acel grup.