Marius Craina: Asemenea Pietei Traian sunt multe locuri in Timisoara care au fost ignorate de toate administratiile, in ultimii ani (P)

TIMISOARA. Candidatul Pro Romania pentru Primaria Timisoara, medicul Marius Craina, a tras un semnal de alarma privind Piata Traian care, spune el, a fost ignorata de autoritatile locale, de-a lungul timpului.

Proiectul pentru aceasta piata a fost facut in anul 1740, cand a inceput constructia unor edificii care au reprezentat si au creat o istorie pentru Timisoara. Asemenea Pietei Traian sunt multe locuri in Timisoara care au fost ignorate de toate administratiile, in ultimii ani. Cartierul Fabric a cunoscut o dezvoltare extraordinara de-a lungul timpului. Daca privim cateva imagini din istoricul acestui cartier, ne dam seama ca nu suntem deloc pe drumul cel bun. Aici viata odinioara era stralucitoare, chiar daca a fost un cartier independent fata de cetatea Timisoarei, pentru ca a fost facut undeva dupa zidurile cetatii, dar a avut o viata proprie. Aici erau targuri, ateliere, aici oamenii locuiau. Eu ma intreb ce ar gandi si ce ar fi in sufletul unui turist care intra in Timisoara si primul loc in care se opreste este istorica Piata Traian din cartierul Fabric? Nu cred ca ar avea o parere foarte buna. Asemenea locului in care ne aflam se afla toate cartierele limitrofe centrului Timisoarei: Mehala, Fratelia, Freidorf, Kuncz”, a declarat Marius Craina.

Candidatul Pro Romania a vorbit despre lipsurile din aceasta zona a Timisoarei.

Infrastructura veche care nu mai asigura sub nicio forma calitatii vietii, lipsa unor activitati economice – circuland pe strazile din afara centrului Timisoarei – observam o multitudine de spatii care sunt inchise, in paragina, cu geamuri sparte, usi distruse, tencuiala care sta sa cada. Nu asa putem sa dezvoltam un cartier si sa crestem calitatea vietii. Este obligatoriu ca, pe langa infrastructura de care vorbeam inainte – termoficare, canalizare, electrificare – toate vor trebui revizuite si conform unui proiect integrat, in regim de mare urgenta, acestea trebuie refacute, astfel incat cei care inca mai locuiesc aici sa poata beneficia de conditiile normale de viata intr-un municipiu al secolului XXI”, a declarat candidatul.

Marius Craina spune ca Timisoara nu este reprezentata doar de zona centrala, ci si de alte piete mai mici din oras, care au farmecul lor.

Timisoara nu este reprezentata doar de Piata Unirii, Piata Libertatii, Piata Operei, ci si de aceste piete in care astazi locuiesc zeci de mii de timisoreni si care, din pacate, nu au aceeasi calitate a vietii ca cei din celelalte zone si, de aceea, un punct foarte important pe care noi il consideram a fi pus in practica de viitoarea administratie este demararea de urgenta a tuturor procedurilor privind crearea unei stari de egalitate intre cartiere”, a mai adaugat Craina.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Piata Traian a fost renovata de boul de Ciuhandu, acum boul de Robu o lassa in paragina. Ca de altfel cam toate realizarile precedentului.