Noutati :

Marin Popescu: „Voi participa la concursul din august pentru functia de inspector scolar general“

30 iunie, 2012 - 10:34 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
4


TIMISOARA. Marin Popescu a fost schimbat din functie cu liberalul Cornel Petroman in mijlocul organizarii examenului de Bacalaureat. Probele scrise incep luni, 2 iulie, cu cea de limba si literatura romana. Vezi ce au spus cei doi despre schimbarea de la conducerea ISJ Timis.

Marin Popescu, fostul inspector scolar general din Timis, eliberat din functie de fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop, vrea sa revina, de la 1 septembrie, in functie, dar nu prin numire de ministru, ci prin concurs.

20-27 august este perioada organizarii concursului pentru inspectorii scolari generali si generali adjuncti. Concursul va avea loc la Bucuresti, o comisie formata la nivelul Ministerului Educatiei analizand dosarele candidatilor.

Da, am fost eliberat din functie de Liviu Pop. A fost, probabil, ultima lui decizie din postura de ministru al Educatiei. Voi participa in august la concursul pentru functia de inspector scolar general, am primit avizul si recomandarea Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar“, a precizat Marin Popescu.

El a adaugat ca fostul director al Liceului „C. Sylva“, Cornel Petroman, a fost numit in functia de inspector general in cadrul Inspectoratului Scolar Timis, acesta urmand a organiza examenul de Bacalaureat din acest an.

In perioada urmatoare, Marin Popescu se intoarce la postul pe care il ocupa, detasat in interesul invatamantului, la Casa Corpului Didactic.

Cornel Petroman, noul inspector scolar general din Timis, a precizat ca a primit numirea si ca, incepand de sambata, 30 iunie, si-a intrat in functie. „Nu este primul Bacalaureat pe care il organizez. Am mai fost inspector scolar general si am trecut deja prin asta vreo 20 de ori. Eu nu voi schimba ceva in derularea examenului, doar ii voi ruga pe colegi sa-si desfasoare activitatile asa cum au fost acestea stagilite de la bun inceput, pentru a avea o desfasurare in cele mai bune conditii a examenului“, a precizat Cornel Petroman.

Intrebat daca va participa la concursul pentru functia de inspector scolar general, Cornel Petroman a raspuns: „Vom vedea. Mai este mult pana in august, nu stiu de pe-acuma ce voi face. Vom vedea…“.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Go 4 it! Good luck Mr. P.!!

  2. Pertoman a fost adjunct si pe vremea lui Ceausescu. De ce nu se verifica daca a facut politie politica pe vremea comunismului. Altfel nu-l tineau pe post. Asta nu-i da dreptul sa fie in nici o functie si salvam invatamantul de el.

  3. Mult succes la concursul din august, domnule Popescu! Ati dovedit ca aveti calitatile necesare unui astfel post. Sper sa fie sufucient.

  4. La Mehedinti?