Noutati :

Marilen Pirtea a castigat alegerile pentru fotoliul de rector al Universitatii de Vest din Timisoara cu peste 80% din voturi

21 februarie, 2012 - 01:30 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Marilen Pirtea a obtinut nu mai putin de 478 de voturi din 591 valabil exprimate, in timp ce contracandidatul sau a fost preferat de 113 persoane din cadrul Universitatii de Vest. Vezi declaratia noului rector dupa ce a fost ales!

Dintr-un total de 591 voturi valabil exprimate pentru alegerea Rectorului Universitatii de Vest din Timisoara, prof. univ. Dr. Marilen Pirtea a obtinut 478 de voturi, iar prof. univ. Dr. Florin Foltean, 113. Procentual, Marilen Pirtea a obtinut 80,88 %, iar Florin Foltean, 19,12 %.

Rezultatele urmeaza sa fie validate in sedinta Senatului Universitatii de Vest din Timisoara, maine, 22 februarie.

Dupa al II-lea Razboi Mondial, cand Aliatii au castigat razboiul, Winston Churchill a spus ca este cea mai fericita si cea mai trista zi din viata lui. Fericita pentru ca a castigat, trista pentru ca trebuie sa se intoarca in tara zeci de mii de soldati si vor gasi Anglia distrusa. Asa ma simt eu, fericit ca am castigat alegerile, dar este totodata o zi de mare responsabilitate pentru ca sunt foarte multe de facut de aici incolo si trebuie sa vedem cum le facem pe toate. Nu este greu sa ajungi sus, greul incepe in momentul in care trebuie sa duci la indeplinire promisiunile si cu responsabilitate sa te mentii acolo. Am gasit un spirit al oamenilor ce doresc schimbare. Prezenta in numar mare a lor la vot inseamna ca isi doresc sa se faca ceva in universitate”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro, noul rector, Marilen Pirtea.

Noua echipa de conducere a Universitatii de Vest este formata de Marilen Pirtea – rector – si prorectorii Viorel Negru, decanul Facultatii de Matematica si Informatica, Madalin Bunoiu, cancelarul Facultatii de Fizica, Petru Stefea, unul dintre actualii prorectori si Otilia Hedesan, decanul Facultatii de Litere, Istorie si Teologie.

Potrivit declaratiei de avere, Marilen Pirtea are doua terenuri intravilane, unul in Timisoara de 555 de metri patrati si altul in Giarmata de 10.000 de metri patrati, ambele cumparate impreuna cu sotia. El mai are si doua apartamente in Timisoara, dar si o casa de locuit in acelasi oras.

Noul rector al UVT conduce un autoturism BMW cu an de fabricatie 2007, dar are si un imprumut de la o banca de 39.000 de euro, scadent in 2032.

In anul fiscal 2011, Marilen Pirtea a avut un venit de 67.878 lei, salariu pentru activitatea de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, la care s-a adăugat suma de 121.363 lei pentru activitatea sa la Agentia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest unde a scris proiecte pentru fonduri europene.

CITESTE SI: Marilen Pirtea este noul rector al Universitatii de Vest din TimisoaraInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu e cam in virsta? La Sorbona la virsta asta era pensionar ! Iar suntem in dezacord cu UE ! Virsta maxima ar trebui sa fie de 20 de ani !