Noutati :

Marian Iancu vrea dezbatere publica si publicarea auditului pentru a nu exista suspiciuni la Poli

21 februarie, 2012 - 05:08 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SPORT
0

Marian Iancu

TIMISOARA. Presedintele Marian Iancu a remis presei un comunicat in care explica ca e nevoie de o dezbatere publica  la vedere, cu privire la unele aspecte care au aparut in auditul comandat de autoritatile locale ce vor sa intre in actionariat cu BkP la clubul fanion al Timisoarei.

Patronul clubului de pe Bega doreste si publicarea auditului spunand ca o clauza de confidentialitate „nu ajuta pe nimeni, ba mai mult, avem suspiciunea ca in spatele ei apar false probleme cu menirea de a aduce grave prejudicii clubului de fotbal Politehnica Timisoara. O dezbatere la vedere ne obliga sa raspundem si sa nu intentam proces de intentie auditorului”.

Falsa ipoteza a unor documente sau activitati ascunse, care in viitor pot pune in pericol desfasurarea activitatii, este imposibila in perspectiva consolidarii actionariatului prin interventia unui grup majoritar (CLT, CJT, Universitatea Politehnica Timisoara). Prin hotararea acestora noul consiliu de administratie, prin presedintele nou investit, preia toata arhiva societatii si procedeaza tehnic prin audit in detaliu, economico-financiar si juridic la descarcarea de gestiune a fostei administratii. Nu-l obliga nimeni sa nu procedeze amanuntit si eventual sa atraga raspunderea celor vinovati in cazul in care descopera activitati neconsemnate sau ilegale. Cu atat mai mult poate informa adunarea generala cu privire la aspecte periculoase pentru functionarea pe mai departe a societatii. Noii actionari au un an de zile la dispozitie sa facaa acest lucru. Acestia pot face doar un prim plasament (posibil-garantat) care sa asigure licentierea, urmand a-si face propriile analize cu privire la realitatea situatiilor prezentate public de catre actuala conducere a clubului de fotbal”, se mai arata in comunicat.

2.7 milioane de euro – banii pentru licentiere
Iancu a mai explicat ca suma de care clubul alb-violet are nevoie pana la 31 martie 2012 pentru a primi licenta este un mica, comparativ cu ce s-a scis: e nevoie doar de 2,7 milioane euro. „Sumele care pot avea impact in procesul de licentiere nu pot fi mai mari de  aproximativ    2.7 milioane de euro, acestea fiind urmatoarele: Benfica Lisabona – 1.3 milioane  euro (negociere in curs pentru reesalonare); Slovan Liberec – 0.7 milioane euro;  Banik Ostrava – 0.3 milioane euro (esalonata)- rest 0.5 milioane euro; Obligatii salariale – cca. 0.4 milioane euro” spune Iancu.

Banii pe Pantilimon s-au dus la Fisc

Acuzat ca si-ar fi bagat banii din transferul lui Costel Pantilimon in buzunar, Marian Iancu anunta ca ultimul leut s-a dus la stat in vederea platii tuturor restantelor financiare. „In luna ianuarie 2012 s-a incasat pentru transferul jucatorului Costel Pantilimon suma de aproximativ 2 milioane de euro. Aceasta suma era consemnata ca garantie real mobiliara in favoarea actionarului BKP S.A. Desi suma era acoperitoare pentru intreaga datorie a clubului catre acest actionar, BKP S.A. si-a dat acordul cu privire la folosirea acesteia in interesul clubului, schimband termenul rambursarii cu inca un an de zile. Din suma incasata din acest transfer, clubul a achitat taxe si impozite, salarii, obligatii catre diversi creditori etc”, spune boss-ul BkP.

In final, Iancu transmite un mesaj celor care au intocmit auditul: „Vom continua sa urmarim atent dezbaterea pe acest subiect. Vom fi prezenti ori de cate ori vom fi apelati pentru a da lamuriri. Dorim o transparenta totala a posibilei tranzactii in vederea consolidarii actionariatului”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...