Noutati :

Marian Iancu vorbeste despre demersul facut la TAS! Vezi ce solutie le da Iancu suporterilor pentru a apara ASU Politehnica!

25 octombrie, 2013 - 10:19 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Iancu a explicat ca demersul facut la TAS a fost influentat de o somatie venita din partea Consiliului Judetean Timis, insa recunoaste ca si anumite declaratii facute de antrenorul ASU Politehnica, Paul Codrea, au contat.
Societatea lui Marian Iancu, recunoscuta de TAS ca fiind detinatoarea de drept a palmaresului istorc al lui Poli a cerut de curand Tribunalului de Arbitraj Sportiv sa ia masuri deoarece echipa din Liga a IV-a, ASU Politehnica se foloseste ilegal, de mai multa vreme, de numele <<Politehnica>> si de culorile alb-violet.
Iancu spune ca actiunea de la TAS este inderptata in pricipal impotriva Federatiei Romane de Fotbal si Asociatiei Judetene de Fotbal Timis, pe care le-a notificat de mai multe ori, vreme de un an si opt luni sa ia masuri si sa puna in aplicare decizia TAS, prin care se arata ca Politehnica Timisoara SA este singura avizata sa foloseasca sau sa cedeze folosinta numelui de <Politehnica> si a culorilor alb-violet si alb-negru in paralel cu acest nume.
„Noi am chemat la Tribunalul de la Lausanne pe actiune, nu pe mediere, Federatia Romana de Fotbal si Asociatia Judeteana de Fotbal Timis pentru ca au fost notificate vreme de 1 an si opt luni de zile, in continuu de catre  noi pentru a lua masuri si a pune in aplicare o hotarare a Tribunalului de la Laussane, asa cum a fost data ea in deptul societatii noastre, si o hotarare judecatoreasca a instantelor din Romania, in ceea ce priveste dreptul de folosinta a palmaresului, culorilor si numelui Politehnicii Timisoara. FRF si AJF Timis nu au facut nimic, am asteptat in tot acest timp, iar acum i-am chemat in intanta de la Lausanne”, a explicat Iancu.
Marian Iancu mai spune ca ASU Politehnica Timisoara apare si ea in solidar in acest demers, insa intentia sa nu a fost nici un moment sa cheme la TAS Universitatea Politehnica. „Absolut deloc nu am avut aceasta intentie. Asa cum am spus, este chemata in instanta in principal Federatia Romana de Fotbal si AJF Timis, iar in solidar, ASU Politehnica. Noi nu avem nici o treba cu Universitatea Politehnica, iar cei de acolo, chiar si domnul Robu stiu cat de corecti am fost noi in instantele civile fata de Institutul Politehnic. Si domnul Robu ar putea sa faca public daca doreste, pentru ca noi chiar am fost alaturi de drepturile civile ale Intitutului Politehnic, nu are nimeni ce sa imi reproseze. Si daca cineva va gasi de cuvinta, voi documenta acest lucru. Dar a trecut deja 1 ani si opt luni de la prima notificare pe care am facut-o catre FRF si AJF, in tot acest timp nu am actiunat, nu am deranjat pe nimeni, chiar Robu m-a rugat sa-i las. Dar toate au o limita”, a mai spus Iancu.
„Primii care ne-au obligat in acest demers au fost cei de la Consiliul Judetean”

Fostul patron al lui Poli sustine ca demersul sau la TAS a fost influentat si de catre Consiliul Judetean Timis.
Avand in vedere ca societatea Politehnica Timioara SA este in insolventa, in iarna atunci cand Iancu a vrut sa cedeze palmaresul catre ACS Poli ar fi aparut somatii ca acesta sa nu fie piardut gratis, ci daca palmaresul are valoare contabila, sa incerce sa o valorifice in intersul masei credale. Asa explica Iancu suma ceruta ca daune de catre Politehnica Timiosara SA, in demersul de la TAS. „Eu eram obligat sa iau toate masurile ca masa credala a Politehnicii Timisoara sa fie aparata si sa ne folosim de orice fel de activ de care ne putem folosi. Primii care ne-au obligat in acest demers au fost cel de la Consiliul Judetean. In urma protocolului semnat de predare a palmaresului in iarna, Consiliul Judetean ne-a somat sa nu il predam gratis, ne-a somat oficial in adunarea creditorilor sa evaluam acest palmares, sa-l protejam si sa-l valorificam in intersul masei credale, daca are valoare contabila. Iar valoare pe care am cerut-o la Lausanne este aceasta valoare contabila a palmaresului. Sunt efectiv datele din contabilitatea firmei, platile catre avocati si doua amenzi care i le-am platit lui Zambon, fiind obligati atunci de TAS pe acelasi motiv pe care noi i-am chemat acum in instanta pe FRF si AJF si in solidar pe ASU. Noi am fost chemati de doua ori si am platit aproape 600 de mii de euro amenzi. Am platit la randul nostru facand acelasi lucru pe care il face ASU Politehnica astazi. Bineinteles, ca pe noi, cei care trebuie sa ne despagubeasca acum sunt in principal cei care trebuiau sa aplice hotararea TAS si nu au aplicat-o,  adica FRF si AJF Timis, iar in solidar poate fi si ASU”, a explicat Iancu.
Solutia propusa de Iancu pentru ASU Politehnica: sa arate cu degetul catre FRF si AJF
Pentru a nu avea parte de sanctiuni, Iancu le propune suporterilor timisoreni, cei care sustin ASU Politehnica o solutie. „Eu le-as da un sfat pentru ca eu am o problema cu unii din membri galeriei, nu am o problema personla cu ASU Politehnica. Daca as fi in locul lor, m-as apara in felul asta: as spune ca mi s-a creat un cadru regulamentar de catre AJF Timis si FRF, in asa fel incat sa pot juca cu culorile si numele Politehnica Timisoara. As spune ca daca ei m-ar fi oprit si nu mi-ar fi creat cadrul regulamentar, eu, ASU Politehnica nu am fi incalcat o hotarare a Tribunalului de la Lausanne. Sa arate cu degetul catre FRF si AJF. Daca nu sunt complici cu ei si sunt doar beneficiari, atunci sunt lipsiti de vina, nu vor avea nimic de patit. Daca sunt complici si nu arata cu degetul catre cei care le-au dat dreptul sa joace cu numele si culorile impotriva unei hotariri a TAS-ului, atunci vor fi nevoiti si ei sa suporte consecintele. Asta este un sfat, dar ei pot sa faca ce doresc, pot sa continue sa ma injure, sa ma considere Zambon II, sa faca ce vor ei. Insa eu eram obligat sa iau toate masurile. Si specific inca o data: ne-am indreptat impotriva FRF si AJF care au creat cadrul regulamentar ca ASU sa incalce regulamentele sportive. Sunt pe o pista gresita baietii din galerie, sa fie seriosi, sa se apere serios, eu nu am nimic cu ASU Politehnica, nu am nimic cu primarul Robu, il felicit pentru tot ceea ce face, sunt alaturi de ACS Poli, dar chiar parterii lor de la Consiliul Judetean m-au somat si m-au obligat sa fac ceea ce am facut si sa  cer sa fie aparat simbol pe care l-am cstigat in instante sportive si civile, dupa sase ani de zile. Si pentru care s-au cheltuit bani”, a mai spus Iancu.
Declaratiile lui Paul Codrea, un alt motiv al demersului
Pe langa motivele juridice de tin de problema insolventei, Iancu recunoaste ca demersul sau a fost urgentat si de o declartie venita din partea antrenorului lui ASU Politehnica, Paul Codrea. „Ca sa va spun personal, eu nu am nimic cu ASU Politehnica, am cu cativa oameni de acolo, dar cel mai mult m-am suparat si n-am avut nici un comentariu atunci legat de cuvintele si vorbele pe care si le-a permis Paul Codrea la adreasa mea. In acel moment, am considerat ca nu mai am rabdarea necesara sa astept ca FRF si AJF sa ne puna in drepturi si am mers la TAS. Era normal sa ne punem in ordine si sa aparam activul Politehnicii Timisoara. Am muncit mult prea mult, ne-am batut mult prea mult, am cheltuit foarte multi bani ca sa stabilizam juridic acest drept patrimonial, ca acum sa accept asta. Am spus si spun ca n-am nimic cu ASU, dar am cu cateva persoane care folosesc gura, atunci cand ar trebui sa foloseasca picioarele. Ma refer in special la Codrea. Sunt mai putin suparat pe cativa membri de galerie care m-au injurat tot timpul si continua sa ma injure. Si aceste lucruri le pot ignora. Mai putin pe Paul Codrea, care m-a deranjat pentru ca nu e sub nici o forma persoana care sa vorbeasca. Daca pot accepta ca cei din galerie, unii sa ma injure, altii sa ma aplaude, pentru ca au fost pe stadion si au facut ce trebuie pentru echipa asta, in ceea ce il priveste pe Paul Codrea nu pot sa accept, nu are vocatia asta sa vorbeasca despre mine si in legatura cu Politehnica Timisoara, niciodata. Si are ocazia acum sa se apere, sa demonsteze ca n-am facut nimic pentru fotbalul timisorean, asa cum a declarat. O sa aiba niste documente, niste hotarari si atunci va simti pe propria piele daca am facut ceva sau nu pentru fotbalul banatean. Din pacate din cauza lui poate o sa traga consecintele si altii. Daca nu vorbea, poate gaseam alta cale mai devreme sau mai tarziu, mai ales ca eu am tinut cont de Robu care m-a rugat sa-i mai las sa foloseasca culorile. Dar cand lucrurile oricum s-au accelerat avand in vedere si somatiile Consiliul Judetean s-a mai trezit si el sa vorbeasca”, a spus Iancu.
Plan de reorganizare. Echipa lui Iancu ar putea sa revina la anul in Liga a II-a
Daca suporterii au specificat intr-un comunicat de presa ca SC Politehnica Timisoara SA nu reprezinta vreo structura sportiva afiliata nici unei competitii interne sau internationale si pe cale de consecinta nu are calitatea necesara pentru a adresa cereri Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Iancu contrazice acest lucru. „Noi suntem afiliati la FRF. Si astazi avem drept de vot in Adunarea Generala.  Suntem suspendati din Liga a II-a, dar la anul, in vara, putem reveni in Liga a II-a, pe baza planului de reorganizare. Vom aproba in primavara planul de reorganizare care se va baza pe palmares, pe culori, se va baza pe jucatorii pe care ii avem in co-proprietate si vom achita toata masa credala. Va fi Poli Timisoara in plan de reorganizare in Liga a II-a, ca toate echipele, cum e Universitatea Cluj, Universitatea Craiova, Galatiul si care mai sunt in insolventa. Sitatia aceasta este valabila, bineinteles, cu acordul masei credale, dar masa credala nu are cum sa nu voteze planul de reorganizare  avand 156 de jucatoriin co-proprietate de unde pot sa vina bani sa se indestuleze, avand drepturile palmaresului… Si atunci vom veni in Liga a II-a, cu drept de a intra in Liga I oricand. Avem cateva milioane de plata pe care sigur le vom scoate din administrarea activului pe care il avem… O sa vedem mai departe, conteaza ce spune si grupul de actiunari, vorbesc de BKP. Daca se va hotari sa finanteze, va reveni si va finanta de la anul din vara. Si cred ca vor vota toti pentru ca avem nevoie sa expoatam ce avem, dupa ce s-a stabilizat masa credala, sa putem sa o platim si sa ramanem din nou in competitia sportiva”, a spus Iancu.
Raspuns pentru cererea lui Robu: ‘Nu putem renunta la demersul de la TAS’
Primarul Nicolae Robu a reactionat dupa ce societatea Politehnica Timisoara SA, al carei presedinte este Marian Iancu a cerut la TAS interzicerea folosirii denumirii de ‘Politehnica’si a culorilor alb-violet de catre echipa din liga a IV-a. Primarul a trimis o adresa prin care ii cere lui Marian Iancu sa renunte la demersul care a fost initiat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Iancu spune insa ca nu poate sa opreasca acest demers. „Este imposibil sa renuntam, e o obligatie trebuie despagubita masa credala, ANAF-ul e primul, trebuie sa-si ia banii si apoi sunt si celelalte motive.Domnul Robu nu are de ce sa se supere pentru ca, daca va citi si va citi cu siguranta actiunea noastra la Laussane va vedea ca este totul regulamentar, legal. „, a spus Iancu, care l-a asigurat pe primar ca in demersul intreprins nu a vorbit in numele lui ACS Poli, asa cum a scris Robu in acel comunicat:” Nu am vorbit, nu mi-as fi permis sa vorbesc in numele lui ACS Poli. Nu am nici o legatura cu clubul acesta. Am vrut sa-l ajut, sa-i dau palmaresul, sa-l cedam gratis, in conditiile in care avem atatia jucatori la ei, doar ca am fost sesizati de Consiliul Judetean ca si creditor din masa credala, ca daca palmaresul are valoare contabila atunci sa ne asumam o raspundere. Si de atunci am fost obligat sa fiu mult mai ferm in ceea ce inseamna jucatorii, valorile lor contabile, palmaresul, valoarea lui contabila si toate celelalte derivate din aceste active. Dar eu am promis ca voi reda palmaresul Timisoarei si ma tin de acest lucru.   Mai devreme sau mai tarziu, Politehnica Timisoara va fi una singura, cum se vor intelege ei acolo pe plan local e problema lor, culorile vor fi ale lor, palmaresul va fi al lor, dar pana atunci, cineva trebuie sa-l apere. Si ca sa intelega toata lumea cat de serioasa e treaba, nimeni, absolut nimeni nu se va putea erija in dreptul acestui palmares decat legal. Pentru ca ilegal a facut-o Zambon si toti ceilalti, Ciuhandu, Orza, Ostaficiuc si toti cei care l-au ajutat atunci. Astazi e cineva care vegheaza ca acest simbol sa fie folosit legal. Numele de ACS Poli apare in plangerea de la TAS doar ca exemplu pozitiv, pentru ca in fiecare an la licentiere acest club a cerut in mod oficial dreptul in scris sa foloseasca numele si culorile alb-negru alaturi de acest nume, pentru ca nici alb-negru nu se poate folosi alaturi de numele Politehnica, nu numai alb-violet,  in palmares sunt si colorile alb-negru. Ei le-au primit si anul trecut si anul acesta pentru a lua licenta. Este o conduita legala, asa cum trebuie sa o aiba, cu respect fata de hotararile judectoresti si, mai ales, fata de hotararile din plan sportiv. Ceea ce ASU Politehnica nu a facut. Iar AJF si FRF desi au fost notificate, au creat intr-o manopera frauduloasa un cadru asa-zis regulamentar in care ASU Politehnica a ajuns sa strige ca ea e Poli, sa foloseasca alb-violetul, chiar sa declare public ca ei au curajul sa-l foloseasca pentru ca ei fac si dreg. Lucrurile astea nu au putut sa perpetueze, trebuie sa se intre intr-o regula, iar ei, mai devreme sau mai tarziu sa se uneasca, sa faca un club pe mai multe paliere , Liga I, Liga a II-a, Liga a III-a, sa se bucure cu totii si sa primeasca acest palmares.Timisoara va fi una singura, o singura Politehnica, pe toate grupele de copii si juniori, pe toate ligile, asa cum am fost noi, ca si club”, a mai spus Iancu.
Iancu, sigur ca va castiga la TAS: „Nu au nici 0,1% sanse”
Marian Iancu este convins ca demersul de la TAS va da dreptate societatii sale, iar cei reclamatiii vor trebui sa plateasca. ” Nu au nici o sansa, nici macar 0,1 % , singura sansa a celor de la ASU este sa se apere in felul in care mi-am permis sa le sugerez. Dar e dreptul lor sa ma injure in continuare, sa fie atac la persoana, sa faca orice… Eu m-as delimita insa in locul lor si as considera ca nu am de ce sa fiu solidar la plata, pentru ca prejudiciul se va majora, o sa fie mai mare decat valoarea contabila pentru ca exista si daune, o sa ajunga undeva la 1 milion si 500 de mii de euro. E greu sa te aperi, dosarul e stufos, este bine documentat, noi stim ce trebuie sa facem la Lausanne si ne bazam pe hotararile pronuntate de ei si pe care noi le-am respectat si pentru are am platit”, a spus Iancu, care a transmis ca faptul ca el a fost declarat’persona non grata’ in fotbalul romanesc nu poate influenta in nici un fel demersul:„Sa fim seriosi, este o decizie luata de masa credala, de consiliul creditorilor, va fi pusa pe masa judecatorului sindic toata actiunea. Nu facem altceva decat sa aplicam legea si in interesul legii sa incercam sa acoperim masa credala. Iar faptul ca eu sunt persona non-grata, sa se uite bine acolo! Cei care semneaza sunt avocatii, cei care ne-au reprezentat in permanenta. De asta spun, ca suporterii sa incerce sa fie seriosi, sa-si urmareasca intersul. Pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, vor ajunge la discutii cu mine, legat de palmares, toti cei care au Politehnica in suflet sub orice forma si, prin alte lucruri nu fac altceva decat sa sape o prapastie pe care nu o sa mai poata sa o acopere niciodata. Si nu merita, pentru ca eu, efectiv nu am nimic cu ASU Politehnica. Si mai devreme sau mai tarziu, probabil tot asa se vor numi. Probabil. pentru ca eu nu sunt un tip care sunt ranchiunos, stiu sa ma apar, stiu sa contraatac dar nu sunt ranchiunos”, a conchis Iancu.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...