Mari campioni mondiali si europeni, profi de sport pentru 200 de copii din judetul Timis

TIMIS. Doua sute de elevi de scoala primara din judetul Timis vor face in aceasta saptamana orele de sport cu mari sportivi ai Romaniei. Vor fi profi de sport pentru o zi, la scoli din Buzias si Ghiroda, campionii mondiali Amatto Zaharia, Yamato Zaharia, Jasmina Elena Ciocoiu, campionul european Alexandru Beleiu si alti campioni nationali, sportivi de performanta si antrenori cu rezultate remarcabile atat pe plan local, cat si national.

CITESTE SI: La un pas sa poata fi redeschise scolile pentru toti elevii. Este 1,23 la mie rata de infectare cu COVID la Timisoara. Doar 37 de noi cazuri si 2 decese

Programul „Azi sunt Profu’ tau de sport!” este parte a Proiectului european „WoW EUROPE”, care pledeaza pentru miscare si pentru intoarcerea la sport – cu atat mai importanta dupa un an de pandemie.

„Ii chemam pe cei mai tineri elevi sa faca sport, pentru ca sportul si educatia sunt cele mai potrivite cai prin care ei vor deveni oameni adevarati. Azi sunt profu’ tau de sport! este o actiune pe care am initiat-o in urma cu 6 ani, iar in cadrul ei au avut loc sute de editii. Suntem fericiti sa avem alaturi de noi atatia sportivi minunati, ambasadori Nascut pentru Sport, care sunt adevarate modele pentru tanara generatie, si oficialitati timisene dornice sa demonstreze ca si la acest capitol, al implicarii in miscarea sportiva de masa, Banatul e fruncea”, a declarat Beatrice Mercado, presedintele Asociatiei JUNIOR SPORT – initiator si coordonator al Proiectul „WoW EUROPE”.

Marti, 11 mai, 11:00. Primii profi de sport vor veni la Liceul Teoretic din Buzias. Acestia sunt antrenorii de la CS Phoenix Buzias, Theodor Moisa (lupte) si Bogdan Ghisa (Kickbox), care vor organiza si demonstratii, pe viu, sustinute de elevi sportivi ai liceului. La eveniment vor participa, de asemenea, Sorin Munteanu (primarul orasului Buzias), Cristian Cindea (viceprimarul orasului Buzias si presedintele CS Phoenix Buzias), Lidia Lozer (directorul Liceului Teoretic din Buzias) si Constantin Osain (inspector scolar specializare sport).

Joi, 13 mai, 13:00. A doua actiune va avea loc la Scoala Gimnaziala din Ghiroda. Alexandru Proteasa (vicepresedinte Consiliul Judetean Timis), Marin Popescu (inspector scolar general), Constantin Osain (inspector scolar specializare sport), Ionut Stanusoiu (primarul comunei Ghiroda), Ioana Snejana Vitu (director Scoala Gimnaziala Ghiroda), Laura Popan (administrator public la Primaria Comunei Ghiroda, Marius-Mihai Poclid (director Club Sportiv Comunal Ghiroda si Giarmata Vii) sunt personalitatile oficiale ale evenimentului.

Profi de sport vor fi, Amatto Zaharia – multiplu campion mondial, european si national la Kempo si, in acelasi timp, presedinte al Federatiei Romane de Kempo si Yamato Zaharia – multiplu campion mondial, european si national la Kempo. Cei doi vor oferi audientei „Confruntarea campionilor mondiali”: o demonstratie sportiva de inalta calitate.

Elevii de la Ghiroda vor avea parte, de asemenea, de alti profi de sport celebri: Jasmina Elena Ciocoiu – campioana mondiala la XFC, dubla campioana nationala la Kickbox si tripla campioana nationala la Hand to Hand Fightingiar (care, la randul ei se va confrunta, intr-o spectaculoasa demonstratie sportiva, cu Yamato Zaharia), Marius Eugen Ciocoiu – instructor sectia Arte Martiale de contact si, implicit, antrenorul noii sectii de Kempo de la CSC Ghiroda, Cristian Stoenescu – antrenor Arte Martiale de contact, Ana-Maria Bucsa – instructor karate, Alexandru Miculescu si Andra Pacuraru – sportivi ai CSC Ghiroda si Giarmata Vii- sectia dans sportiv, precum si reprezentanti ai echipei locale de fotbal: Razvan Leuca (antrenor fotbal) si Cosmin Mancas (capitanul echipei).

Un loc aparte ii va reveni lui Alexandru Beleiu, dublu campion european la motociclism. El este primul roman campion european de motociclism la competitia „Alpe Adria Vintage 2019” – clasa Open Special, unde a castigat ambele manse ale principalei clase Vintage, clasa Open Special.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Sapati sapati
    May 🙂