Marea Sarbatoare a Judetului Timis – spectacol folcloric intr-o sala cu 100 de locuri!

TIMISOARA. Ziua judetului Timis, ajunsa anul acesta la cea de-a doua editie, ar fi trebuit sa fie o mare sarbatoare nu numai in Timisoara, ci si in comunele si orasele judetului. Mai mult decat atat, aceasta ar trebui sa concureze Ziua Timisoarei.

Anul trecut, consilierii judeteni au stabilit ca an de an, in 28 iulie sa se sarbatoreasca Ziua judetului Timis. In 2015 au fost cateva spectacole folclorice, dar si promisiunea ca aceasta sarbatoare va prinde la publicul larg.

Nu a fost sa fie asa. Oamenii nici nu isi mai amintesc de decizia ca aceasta zi sa fie sarbatoarea judetului nostru. Mai mult, nici autoritatile nu par sa fie interesate sa sarbatoreasca evenimentul.

Consiliul Judetean Timis, cel care ar trebui sa organizeze Ziua judetului Timis a anuntat ca aceasta va fi gazduita in Sala Multifunctionala a Consiliului Judetean Timis. O sala cu aproximativ 100 de locuri.

Pe scena improvizata in aceasta sala va urca Ansamblul Banatul al Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis. Spectacolul va incepe la ora 16.30. Vor fi suite de dansuri populare din Banat, iar solisti vocali vor fi Carmen Popovici Dumbrava, Adrian Stanca, Dumitru Teleaga si Carmen Bucoviceanu.

Evident, intrarea va fi libera.

Noul presedinte al Consiliului Judetean nu e deloc incantat de ce se va intampla in 28 iulie, dar nu poate schimba deocamdata nimic, pentru ca totul era deja stabilit inainte de venirea sa in fruntea CJT.

Am aflat ieri, am intrebat de ce 28 si nu s-a mers pe ce s-a incetatenit, 3 august. Va fi marcata aceasta zi, cu… vernisaje, expozitii. Nu este la nivelul pe care mi-l doresc, dar nu a fost bugetat evenimentul la nivelul la care mi-as dori sa se desfasoare. Lucram cu marfa clientului, vom vedea la anul cum se desfasoara„, a spus presedintele CJT Sorin Grindeanu.

Programul din acest an al Zilei judetului Timis, care se desfasoara la Palatul Administrativ, este urmatorul:

Ora 16.20 – Deschiderea evenimentului, de catre Fanfara Pro Amicitia
Ora 16.30 – Prezentarea semnificatiei zilei de 28 iulie
Ora 16.40 – Alocutiuni ale reprezentantilor autoritatilor locale
Ora 17.00 – Vernisarea expozitiilor tematice:
– expozitie de heraldica si monografie banateana (parterul Palatului Administrativ)
– expozitie a Arhivelor Nationale, documente vechi ale judetului Timis si blazoane nobiliare (etajul I)
– expozitia Timisul in imagini (etajul II)
– demonstratii de olarit si sculptura in lemn, expozitie de etnografie, expozitie Popa’s (hol Sala Multifunctionala)
Ora 18 – Spectacol al Ansamblului Banatul (Sala Multifunctională).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Parerea mea ca ziua este foarte bine aleasa, dar de ce nu se organizeaza in parcul rozelor si nu in sala consiului judetean, nu pot sa inteleg.
    Data de 3 august nu este potrivita pentru astfel de petreceri deoarece atunci ne aflam in postul Adormirii Maicii Domnului, deci nu putem dansa si petrece.

    La fel at trebui sa fie si cu petrecerea de Ruga Timisoarei, sa inceapa din 15 septembrie si sa tina cate zile o vrea primaria si nu mai devreme, deoarece in 14 septembrie este sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci, zi in care se tine post aspru (negru), nu sa-i dam cu dansurile, micii si gratarele.
    Trebuia lucrat mai mult la promovare