Noutati :

Marea renovare: Elena Udrea obliga toti proprietarii de locuinte sa-si repare fatadele

16 februarie, 2011 - 12:19 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Ministerul Dezvoltarii, condus de Elena Udrea,  a lansat un proiect de lege prin care proprietarii de locuinte cu fatade degradate vor fi obligati sa le renoveze. Daca refuza, statul va face lucrarile, iar apoi isi va recupera banii de la proprietar in instanta!

“Detinatorii de orice fel ai cladirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului  de inchidere perimetrala, pun in pericol sanatatea, viata, integritatea fizica si  siguranta populatiei si/sau afecteaza calitatea mediului inconjurator, a cadrului urban  construit  si a spatiilor publice urbane, in temeiul  si cu respectarea legislatiei in  vigoare privind calitatea in constructii si a prezentei legi, sunt obligati ca, din proprie  initiativa, sa ia masuri de realizare a lucrarilor de interventie pentru reabilitarea  structural-arhitecturala a anvelopei cladirilor” se arata in proiectul de lege elaborat de Ministerul Dezvoltarii.

Iata unul dintre motivele emiterii proiectului, aasa cum apare el in nota de fundamentare: “Datorita vechimii fondului construit existent se constata o crestere ingrijoratoare a accidentelor grave provocate de desprinderea / prabusirea unor elemente de constructie de la nivelul fatadelor si invelitorilor/teraselor cladirilor care, prin nivelul avansat de degradare, pun in pericol siguranta si sanatatea populatiei, amenintând dreptul la viata si dreptul la integritate fizica a tuturor persoanelor apartinând comunitatii locale sau a celor care tranziteaza localitatea”

Renovarile se vor face pe baza unor programe multianuale stabilite de autoritatile locale. Acestea se vor ocupa si de inventarierea cladirilor la care trebuie intervenit si de notificarea proprietarilor care refuza sa si le renoveze.

Lucrarile se vor face pe cheltuiala proprietarilor, iar daca acestia refuza, lucrarile vor fi efectuate de stat, care se va indrepta apoi asupra proprietarului pentru a si-recupera cheltuielile. Totusi, daca proprietarii au venituri pe membru de familie sub castigul mediu net pe economie, lucrarile vor fi platite de stat. De asemenea, asociatiile de proprietari si detinatorii de apartamente pot beneficia de credite bancare garantate de stat, cu dobanda subventionata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...