Noutati :

Majoritatea parlamentarilor de Timis nu au respectat deciziile grupului politic din care fac parte. Vezi care sunt politicienii „rebeli”!

15 ianuarie, 2011 - 02:35 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
2

Pentru prima data, Institutul de Politici Publice a calculat „procentul de rebeliune” in cazul fiecarui deputat sau senator. Acest lucru arata cat au fost de „fideli” senatorii si deputatii atunci cand au trebuit sa dea votul final pe anumite proiecte de legi.

Institutul de Politici Publice a facut public un raport pentru sesiunea parlamentara septembrie – decembrie 2010. Ca o noutate, de aceasta data IPP a calculat si procentul de rebeliune in cazul fiecarui deputat si senator.

Parlamentarii de Timis au fost si ei luati in vizor, in acest raport. Cel mai „rebel” deputat este Claudiu Taga, actualmente deputat al PNL, care a dat 26 de „voturi rebele” in cazul a 80 de voturi finale la care a participat. Taga, dealtfel, a si anuntat ca va renunta la grupul din care face parte deoarece nu este multumit de deciziile pe care grupul le ia. Astfel, Taga a anuntat ca din februarie 2011, cand va incepe din nou sesiunea parlamentara, va activa ca independent in Camera Deputatilor. La polul opus se afla deputatul Gheorghe Ciobanu (PDL) care a dat 225 de voturi finale si niciun „vot rebel”. De mentionat este ca Gheorghe Ciobanu este cel mai fidel parlamentar de Timis, fiind singurul care a respectat intru totul decizia grupului sau parlamentar.

Deputat                        Nr de voturi finale date   Nr de voturi rebele
Maria Barna (ind)                           233                                           8
Marius Dugulescu (PDL)               233                                            3
Gheorghe Ciobanu (PDL)              225                                            0
Dorel Covaci (PSD)                         98                                             8
Horia Cristian (PNL)                       110                                            1
Alin Popoviciu (PDL)                      217                                             2
Stefan Dragulescu (PDL)              110                                            13
Constantin Stragea (PSD)            102                                               2
Valeriu Tabara (PDL)                     228                                            6
Claudiu Taga (PNL)                         80                                            26
Dusan Popov (Min)                        234                                             9
Niculae Mircovici (Min)                   181                                             20

La Senat, niciun timisean nu putem spune ca s-a conformat intocmai deciziei grupului sau parlamentar. Dorel Borza (PDL) a dat 4 „voturi rebele”, in timp ce ceilalti senatori de Timis au dat cate 6 astfel de voturi.

Senator                        Nr voturi finale                     Nr voturi rebele
Dorel Borza (PDL)                 217                                         4
Gheorghe David (PDL)          217                                         6
Nicolae Robu (PNL)               144                                         6
Ilie Sarbu (PSD)                     168                                         6

Ramane de vazut daca, in continuare, acesti parlamentari care nu au respectat decizia grupului parlamentar vor fi sanctionati in vreun fel sau altul de partidele politice din care fac parte.

In judetul Timis, conform IPP, avem si parlamentari fruntasi. Astfel, in topul deputatilor cu cele mai multe initiative legislative devenite legi se afla Valeriu Tabara (PDL), actual ministru al Agriculturii. El are 103 initiative legislative, din care 9 depuse in sesiunea parlamentara septembrie – decembrie 2010. Tabara se afla pe locul al doilea in acest clasament, dupa Mircia Giurgiu (PDL). „Remarcam prezenta in acest clasament a actualului ministru Valeriu Tabara, care a continuat sa co-semneze proiecte de lege, chiar si in aceasta sesiune cat a detinut si portofoliul ministerial”, se arata in raportul IPP.

In clasament il mai regasim si pe Gheorghe David (PDL), secretarul general al Senatului, care este in topul senatorilor cu cele mai multe initiative legislative devenite legi (70 de la inceputul mandatului si 7 doar in aceasta sesiune) si in topul senatorilor cu cele mai multe luari de cuvant in plen (127 de la inceputul mandatului si 5 in aceasta sesiune).

Timisul are si „codasi” in acest top. Claudiu Taga (PNL) este in topul deputatilor celor care au luat cuvantul in plen de cele mai putine ori. Astfel, conform raportului, Taga ar fi luat cuvantul o singura data. Conform site-ului Camerei Deputatilor, acest lucru s-ar fi intamplat cand Taga a depus juramantul ca parlamentar. Acest lucru nu inseamna ca cei care nu au vorbit in plen, nu au avut activitati in comisiile de specialitate in care activeaza.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. mai ziaristii lu peste’! Se scrie „Majoritatea parlamentarilor de Timis nu a respectat” si nu „Majoritatea parlamentarilor de Timis nu au respectat” … of jurnalistica facuta la Fara Frecventa…

  2. „Onoare de militar” la Taga, ce sa zic! Inainte de a pleca din grupul pnl a votat de 26 de ori cu pdl-ul. Noroc ca n-a participat decat la 80 de voturi in total fiind si chiulau! Deci 1 din 3 voturi le-a dat pt. pdl. Bravo nene, noroc de tara ca nu a avut vreun razboi cu tine ca militar! Tradatorule!